ÎN JUDEȚUL MUREȘ, 95 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT ȘI PARTICULAR VOR ÎNCEPE ȘCOALA PE SCENARIUL VERDE

Distribuie pe:

Luni, 8 februarie, 184 de unități școlare cu personalitate juridică și structurile aferente din cele 102 Unități Administrativ Teritoriale ale județului Mureș vor începe semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021.

Conform Hotărârii nr. 5 din 3.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Adresei Direcției de Sănătate Publică Mureș, înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu numărul 820/04.02.2021, activitatea didactică în perioada 8-12 februarie 2021, se va desfășura în: scenariul verde - pentru 72 de UAT-uri cu 95 de unități de învățământ; scenariul galben pentru 27 de UAT-uri cu 82 de unități de învățământ și scenariul roșu pentru trei UAT-uri, cu 7 unități de învățământ.

Scenariul verde reprezintă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate, mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori-activități care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari. Scenariul galben constă în incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate, mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori - activități care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum și pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, iar scenariul roșu vizează incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate, mai mare de 3/1000 - activități care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

În situația modificării ratei de incidență cumulată, care determină încadrarea într-un alt scenariu, constatarea și modificarea scenariului se face în condițiile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministrului Sănătății și prin comunicarea acestora conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș, a precizat prof. drd. Sabin Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general în cadrul IȘJ Mureș. (L.B.)

Lasă un comentariu