AM FOST LA VACCIN...

Distribuie pe:

În această lume, plină de păreri pro și contra, indiferent de problematica cotidiană, ne-a venit rândul să ne vaccinăm conform hotărârilor înțelepte elaborate de cei îndrituiți să ne păzească și să ne ocrotească sănătatea. Evenimentul a avut loc în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu", din cartierul cu același nume.

Nu am avut emoții pentru că trăiesc asemenea majorității populației cu impresia că oamenii cu cât au mai multă școală sunt mai circumspecți, mai rezervați, în fața unui act necesar, justificat în mai multe zeci și sute de ani de existență. Când s-au vaccinat oamenii de rujeolă, holeră sau alte boli transmisibile, nu au mai comentat, ci s-au executat, având încredere în asistentul sau doctorul prezent în acea societate. Acum toată lumea își dă cu părerea, iar din atâtea păreri, se nasc neîncrederi, suspiciuni și rețineri.

M-am vaccinat împreună cu soția, în momentul planificat și am rămas impresionat de modul ireproșabil de organizare al Centrului de vaccinare, am fost mișcat de căldura umană cu care am fost primiți și conduși până la final, când s-a eliberat adeverința de vaccinare.

Întotdeauna am crezut în atitudinea caldă, pozitivă a celor pentru care sănătatea noastră este prioritate, dar acum am putut să observ și ceva în plus, care lipsește în societatea noastră bolnavă de politică și de incompetență; oamenii care lucrează în sănătate, deseori atacați de neaveniți, șpăgari și corupți, sunt minunați, sunt devotați cauzei și misiunii lor, nouă, beneficiarilor, rămânându-ne doar ca să le recunoaștem aceste merite. Nu am fost privilegiat, am urmărit de la intrare până la ieșire, timp de aproape o oră, seniori sau suferinzi mulțumiți de felul cum au fost tratați, respectați, părăsind Centrul cu un zâmbet de încredere că totul va fi bine.

Felicitări, dragilor, vă respectăm și e cazul ca întreaga societate, prin solidaritate și prețuire, să vă recunoască aportul decisiv pentru sănătatea noastră de acum și în viitor.

Voi reveni la momentul planificat cu aceeași încredere și siguranță că personalul desemnat pentru aceste operațiuni va avea același minunat comportament profesional și moral.

 

Lasă un comentariu