JOSEP BORRELL CONSIDERĂ VACCINUL RUSESC SPUTNIK „O VESTE BUNĂ PENTRU UMANITATE" ȘI SPERĂ SĂ FIE AUTORIZAT ÎN UE

Distribuie pe:

Șeful diplomației europene Josep Borrell a declarat vineri, în timpul vizitei sale la Moscova, că vaccinul rusesc este „o veste bună pentru umanitate", exprimându-și speranța că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va aproba vaccinul rusesc Sputnik V pentru utilizare în UE, informează Reuters și AFP.

„Sper că Agenția Europeană pentru Medicamente va putea certifica eficiența acestui vaccin, pentru ca el să poată fi utilizat în statele Uniunii Europene", a spus Borrell în timpul unei conferințe de presă susținută alături de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

La rândul său, șeful diplomației ruse a declarat că Moscova dorește să coopereze în acest domeniu cu țările occidentale, subliniind că există deja contacte cu Washingtonul, „pentru a vedea dacă există posibilitatea de a acționa împreună", în timp ce în UE „mai multe țări sunt interesate să producă vaccinul (Sputnik V) pe teritoriul lor".

La sfârșitul lui ianuarie, Fondul rus de investiții directe (RDIF) a anunțat că furnizarea Sputnik V în UE ar putea începe dacă EMA va autoriza vaccinul rusesc în spațiul comunitar și numai după finalizarea vaccinării majorității populației Federației Ruse. Rusia ar putea să furnizeze Uniunii Europene 100 milioane de doze ale vaccinului său Sputnik V împotriva coronavirusului în al doilea trimestru al anului 2021, o cantitate suficientă pentru a vaccina 50 de milioane de persoane, a precizat RDIF la acea dată.

Lasă un comentariu