PROIECTE AMBIȚIOASE ALE ADMINISTRAȚIEI SIGHIȘORENE

Distribuie pe:

Argumentând că, în prezent, nicio autostradă nu traversează județele Alba, Sibiu și Mureș, iar puținele drumuri naționale din zona Târnavelor sunt depășite de creșterea rapidă a traficului auto, primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a decis să se alăture demersului inițiat de reprezentanții ADR CENTRU de a susține completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara. Proiectul are ca obiect conectarea localităților din zonă la cele două rute de interes european - Autostrada A1 și Autostrada A3, explică edilul, pe pagina sa de socializare:

“Scrisoarea comună a reprezentanților Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Mureș, Primăriei municipiului Blaj, Primăriei municipiului Sighișoara, Primăriei municipiului Mediaș, Primăriei orașului Copșa Mică și Primăriei orașului Târnăveni este adresată Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Realizarea unui drum expres care să unească principalele orașe ale zonei, pe axa Sighișoara-Mediaș-Blaj-Teiuș și crearea unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada A 10 Sebeș-Turda ar asigura o conexiune mult mai bună a zonei cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide și ar permite o deschidere economică mai mare către partenerii comerciali din Europa”, detaliază edilul sighișorean.

Iulian Sîrbu a anunțat, de asemenea, că administrația locală a pus în dezbatere publică strategia de dezvoltare a orașului pentru următorii ani, recomandându-le cetățenilor să se implice și să transmită propuneri online, apreciind că anul 2021 va marca relansarea turistică a Sighișoarei, “una dintre cele mai căutate destinații turistice din România”. Din 15 februarie încep lucrările de consolidare și restaurare a Tronsonului 7 din zidul Cetății, menționează, în context, primarul. (I.S.)

Lasă un comentariu