MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ SUB POVARA GUNOAIELOR STRADALE

Distribuie pe:

Târgumureșenii nu s-au mai confruntat cu asemenea avalanșe de gunoaie de prin anii 1990-2000, când la conducerea primăriei erau reprezentanții UDMR. Odată cu accederea la conducerea primăriei, în anul 2000, mult hulita administrație Florea de către cei actuali și-a înscris printre marile priorități asanarea orașului de gunoaie și eliberarea acestuia de sub teroarea câinilor vagabonzi.

Referindu-ne la aspectul stradal, au fost luate urgent măsuri de extindere a coșurilor de gunoi de pe aliniamentul străzilor, la peste o mie față de cele 157 existente la acea dată, inițierea unei largi acțiuni de educare a populației pentru folosirea pungilor de gunoi și introducerea eurocontainerelor la locurile de colectare ale resturilor menajere.

Chiar dacă lucrurile nu s-au petrecut ca la carte, ele implementându-se destul de anevoios, măsurile și-au arătat efectul în timp, iar municipiul Târgu-Mureș și-a recăpătat aprecierea de oraș curat și bine gospodărit.

Nemulțumirea care a sălășluit totuși în sufletul târgumureșenilor față de administrația Florea a fost legată mai mult de lipsa de implicare a acesteia în colectarea selectivă a deșeurilor, având-se în vedere că ridicarea la timp a gunoaielor și transportul acestuia în condiții igienice nu sunt suficiente pentru un bun calificativ în acest domeniu.

Speram, deci, ca noua administrație a municipiului să preia din mers ca temă de lucru acest aspect și să aprofundeze gestionarea gunoaielor prin noi măsuri și acțiuni care să ducă la rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Surpriza noastră este nu numai că nu s-a mers mai departe, ci se pare că întregul sistem a fost dat peste cap, încât nici ridicarea și transportul gunoaielor nu se mai face, străzile municipiului fiind inundate, pur și simplu, de gunoaie.

Ca urmare, fotoreporterului nostru Iosif Trif, trimis pe teren nu i-a fost deloc greu să imortalizeze zeci și zeci de imagini dezolante din care publicăm doar câteva, poate, poate, în acest mod vom reuși să dăm o mână de ajutor noii administrații pentru a înțelege mai bine amploarea dezastrului și nemulțumirea cetățenilor. Aceasta cu atât mai mult cu cât actuala criză a gunoaielor deșertate pe străzi, suprapusă peste cea a pandemiei, face mult rău târgumureșenilor, sănătății lor, dar și stării lor de spirit.

 

Lasă un comentariu