CRINA PINTEA PLEACĂ DE LA CSM BUCUREȘTI!

Distribuie pe:

Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal și al formației CSM București, nu-și va prelungi contractul cu echipa “Tigroaicelor” și e foarte aproape să ajungă la campioana Ungariei, ETO Györ. Absentă din lotul României la Campionatul European din decembrie, handbalista formată la Zalău intenționează să accepte o nouă provocare și să se transfere într-un campionat de top al Europei. Potrivit ProSport, Crina Pintea s-ar fi înțeles deja cu multipla câștigătoare a Ligii Campionilor, ETO Györ, formație la care a făcut istorie Aurelia Brădeanu, vicecampioană mondială în 2005, la St.Petersburg, cu naționala condusă de Gheorghe Tadici.

Crina Pintea a câștigat Liga Campionilor cu Györ

De altfel, potrivit sursei mai sus amintită, Pintea a fost anunțată deja de cotidianul maghiar Nemzeti Sport pentru lotul cu care Györ va ataca sezonul viitor. Pintea a mai evoluat la Györ în 2019, sezon în care a câștigat Liga Campionilor cu trupa maghiară. Din sezonul viitor, trupa maghiară va fi condusă de spaniolul Ambros Martin. “Ideea este că acum sunt aici, îmi doresc foarte mult să-mi fac treaba până la final și cam atât. De restul, veți afla. Dar voi alege cu inima, întotdeauna”, a spus Pintea, în week-end, la finele meciului pe care CSM l-a câștigat, scor 28-26, cu Team Esjberg. În aceste condiții, echipa condusă de Adi Vasile va rămâne fără cei doi pivoți întrucât în decembrie și Dragana Cvijic a anunțat că pleacă la Krim Ljubljana. 6 goluri a marcat Pintea în victoria cu Esjberg, 28-26.

 

SEMINAR DE TAEKWON-DO ITF LA TÂRGU-MUREȘ

În perioada 5-7 februarie 2021, sala Jaguar Academy Mureș și Municipiul Târgu-Mureș au fost gazda 2nd Jaguar Winter Seminar seria 2. Au învățat și s-au antrenat următorii sportivi: AANEI ANDREI COSMIN, AANEI LIVIA BIANCA, ACHIM AYANA MARIA, BARCIUC CLARA MARIA, BOROȘ DAN ALEXANDRU, BOROȘ RAUL GABRIEL, CHIRTEȘ LORENA TEODORA, COSTIN DAVID ALEXANDRU, GHERMAN BRIANNA ALESSIA, LAZĂR ANDREEA ALICE, MATEI ANTONIA ANAMARIA, POP ADELIN PETRIȘOR, POP DARIA ȘTEFANA, ȘTEF VICTOR OVIDIU, ȘTEF ANDREI LEONARD. Sportivii au fost coordonați de antrenorul lotului național al Federației Române de Taekwon-do ITF, IONICESCU MARIUS - 5 DAN. Antrenoarea Alecsandra Matei transmite pe această cale mulțumiri pentru căldura și devotamentul cu care a predat aceste tehnici și îi felicită pe toți sportivii pentru implicare. Toți iubitorii sportului sunt așteptați în marea familie de suflet Jaguar Academy Mureș. Informații și înscrieri la telefon - 0746/61.53.77.

 

STADION NOU PENTRU FCSB

FCSB a trimis o solicitare pentru a-și schimba arena. Gigi Becali vrea să mute echipa pe noul stadion Arcul de Triumf, lucru confirmat de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Noul stadion a costat nu mai puțin de 37 de milioane de euro. Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că noua arenă Arcul de Triumf poate fi închiriată de orice echipă. Novak a mai dezvăluit că a primit deja o solicitare, care a venit de la FCSB.

Începând cu 31 martie, FCSB nu va mai putea juca pe Național Arena. Cel mai mare stadion al țării se va închide, deoarece trebuie amenajat pentru EURO 2020. Cei de la FCSB au căutat soluții și cea mai la îndemână a fost stadionul Arcul de Triumf. Arena de 8.155 de locuri este gata, a fost deja recepționată și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat oficial că a primit o solicitare de închiriere de la FCSB: “Avem solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere, e singura solicitare de până acum”, a spus Eduard Novak. Stadionul Arcul de Triumf a costat nu mai puțin de 36,9 milioane de euro, are 8.155 de locuri și este de categorie UEFA 4, ceea ce înseamnă că poate găzdui meciuri internaționale.

 

CSM TÂRGU-MUREȘ, O VICTORIE ȘI DOUĂ ÎNFRÂNGERI ÎN LIGA SECUNDĂ DE FUTSAL

Formația CSM Târgu-Mureș a înregistrat o victorie și două înfrângeri în cadrul turneului de la Remetea, din județul Harghita, care a cuprins ultimele trei etape din sezonul regular al Seriei a 2-a Centru a Ligii secunde de futsal. Mureșenii au pierdut, vineri, în primul joc, cu 9-2, în fața celor de la Kereszthegy Remetea, au învins sâmbătă pe Junior Corund cu 5-4 și au cedat, apoi, din nou, duminică, în fața echipei Inter Gheorgheni cu 3-7. În celelalte jocuri ale turneului, Remetea a învins pe Inter Gheorgheni cu 8-2 și a surclasat pe Junior Corund cu 4-0. În clasament conduce formația din Remetea, cu 34 de puncte, aceasta fiind urmată de Inter Gheorgheni, cu 22 și de CSM Târgu-Mureș, cu 12 puncte.

 

EDUARD NOVAK VREA SĂ ÎNCHIRIEZE STADIONUL ARCUL DE TRIUMF. FCSB, PRIMA ECHIPĂ CARE ȘI-A MANIFESTAT INTERESUL

În această perioadă există un conflict între MTS și Federația Română de Rugby. Până să fie reconstruit, stadionul Arcul de Triumf a fost folosit pentru meciurile de rugby. Însă Eduard Novak vrea să amortizeze investiția prin închirierea arenei și pentru alte echipe sau pentru evenimente care nu au legătură cu sportul. “Investiția realizată a înzecit valoarea stadionului Arcul de Triumf, care s-a transformat dintr-un simplu stadion într-un centru sportiv complex. A devenit, astfel, un obiectiv nou, complet diferit de cel inițial. Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federație sportivă, să încerce să forțeze primirea dreptului unic de folosință gratuită asupra acestui centru sportiv și să obțină venituri de pe urma sa. O astfel de situație ar fi profund nedreaptă față de contribuabilii români și față de celelalte sporturi”, se arată în comunicatul Ministerului Tineretului și Sportului. În același timp, Ministerul Tineretului și Sportului, în proprietatea căruia se află stadionul de 37 de milioane de euro, a garantat că rugby-ul va avea în continuare prioritate pe noua arenă Arcul de Triumf. Totuși, Eduard Novak a anunțat oficial că arena poate fi închiriată și de alte echipe și FCSB este primul club care a făcut o solicitare în acest sens. De asemenea, cei de la Rapid au anunțat și ei că intenționează să se mute pe Arcul de Triumf, până când stadionul lor va fi gata, însă până acum nu au făcut nicio solicitare oficială.

 

MINISTRUL EDUARD NOVAK, DESPRE DESCHIDEREA ARENELOR PENTRU PUBLIC

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat, marți, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, despre revenirea suporterilor pe stadioane. “Am discutat cu domnul ministru Vlad Voiculescu și cu președintele Răzvan Burleanu, dacă cifrele arată bine, în maxim 2-3 luni vom putea discuta de deschiderea arenelor pentru public. Vom schimba testele PCR cu antigen pentru echipe, cred că va fi foarte bine. Dacă ar depinde de mine, de azi aș lăsa lumea pe stadioane. Sunt oameni care văd cifrele mai bine ca mine, sper să aducem lumea cât mai repede pe stadioane”, a declarat Novak, într-o conferință de presă. Conferința de presă a avut loc după semnarea documentelor de preluare a Stadionului “Arcul de Triumf” de către Ministerul Tineretului și Sportului de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Lasă un comentariu