RISC DE AVALANȘE ÎN ZONELE MONTANE ALE JUDEȚULUI!

Distribuie pe:

Începând de azi, iarna revine în forță în zona montană a județului nostru, cu temperaturi cuprinse între -10 și -18 grade Celsius și cu vânt foarte puternic, informează Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș.

Celor își care planifică excursii la munte, în următoarele zile, li se recomandă prudență și atenție sporită, echipa de salvamontiști mureșeni atrăgând atenția că, în munții Călimani, pericolul de avalanșă este de gradul 3 - risc însemnat!

În săptămâna de vacanță, recent încheiată, pe pârtiile de schi și în zone montane greu accesibile din județ, salvamontiștii mureșeni au intervenit în 17 situații de urgență, în care au fost implicate 24 de persoane, dintre care patru s-au rătăcit, cinci au rămas blocate în zăpadă și 15 au suferit diferite traumatisme.

“În continuare, vom pune accent pe prevenirea accidentelor și mulțumim tuturor celor care ne citesc sfaturile și contribuie la reducerea numărului de accidente în zona montană a județului Mureș”, transmit salvamontiștii.

Misiunea Serviciului este de a salva persoane accidentate, în zonele montane greu accesibile, cu utilizarea tehnicii alpine. Echipa este formată din 20 de persoane, din care 19 salvatori montani și un inspector de specialitate. (sursa și foto - facebook.com/Salvamont Mures) (I.S.)

 

Lasă un comentariu