PREMIERĂ ISTORICĂ PENTRU LUMEA ARABĂ. MISIUNEA EMIRATELOR ARABE UNITE CĂTRE MARTE A AJUNS LA DESTINAȚIE

Distribuie pe:

Prima misiune către Marte, lansată de Emiratele Arabe Unite, a ajuns, marți, la planeta roșie și a intrat cu succes pe orbită, din prima încercare, potrivit CNN.

Misiunea către Marte, din Emirate, cunoscută drept Sonda Al-Amal (Speranță), a trimis înapoi un semnal care confirmă că este pe orbită.

“Succes! Contactul cu #HopeProbe a fost stabilit din nou. Inserția de pe Orbita din Marte este acum completă”, potrivit unui mesaj pe Twitter, publicat pe contul misiunii.

Agenția Spațială EAU începuse anterior să transmită live sosirea sondei Al-Amal, pe 9 februarie, pe site-ul său.

Atunci când nava a ajuns, Sonda Al-Amal a marcat Emiratele ca fiind doar a cincea țară din istorie care ajunge la planeta roșie și o premieră pentru lumea arabă. Ambițiile misiunii nu se opresc acolo.

Sonda, cu cele trei instrumente științifice, este așteptată să creeze primul portret complet al atmosferei marțiene. Instrumentele vor colecta date din puncte diferite în atmosferă, pentru a măsura schimbările zilnice și sezoniere.

Informația va oferi oamenilor de știință o idee despre cum se manifestă clima și vremea în diferitele straturi ale atmosferei marțiene. Împreună, aceasta va arăta cum energia și particulele, precum oxigenul și hidrogenul, se mișcă prin atmosferă și cum ajung să iasă de pe Marte.

Succesul misiunii are și o valoare simbolică pentru Emirate, pentru că plasarea sondei pe orbită coincide cu aniversarea a 50 de ani de la înființarea acestei uniuni statale arabe, potrivit Agerpres.

Lasă un comentariu