AU FOST STABILITE DUELURILE DIN OPTIMILE ȘI SFERTURILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI LA FUTSAL

Distribuie pe:

Cupa României la futsal, ediția 2020-2021, a programat marți episodul tragerii la sorți a partidelor din optimile și sferturile de finală. Tragerea la sorți, care a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal, a fost oficiată de domnul Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Fotbal. În weekend-ul trecut, odată cu disputarea ultimelor turnee din sezonul regular al Ligii a II-a, s-a desfășurat, în premieră, prima fază a competiției! Meciurile jucate la Iași, Remetea și Arad au constituit criteriu de calificare în optimile de finală ale Cupei României. Divizionara secundă CSM Târgu-Mureș va da piept în optimile de finală cu FK Odorheiu Secuiesc, deținătoarea trofeului. Câștigătoarea acestei partide va juca, în sferturi, cu învingătoarea dintre Ceahlăul Piatra Neamț și United Galați. Celelalte meciuri din optimile de finală sunt: Poli Iași (Liga 2) - Imperial WET Miercurea Ciuc (Liga 1), Kereszthegy Remetea (Liga 2) - Autobergamo Deva (Liga 1), CS Sportul Ciorăști (Liga 2) - KSE Târgu Secuiesc (Liga 1), Metropolitan Ișalnița (Liga 2) - Luceafărul Buzău (Liga 1), CFR Timișoara (Liga 1) - Clujana Cluj (Liga 1) și Inter Gheorgheni (Liga 2) - Șoimii Șimand (Liga 2). Programul sferturilor de finală: Inter Gheorgheni - Șoimii Șimand vs Metropolitan Ișalnița- Luceafărul Buzău, Poli Iași - Imperial WET Miercurea Ciuc vs CFR Timișoara- Clujana Cluj, CSM Tg.Mureș-FK Odorhei vs Ceahlăul Piatra Neamț- United Galați și Remetea-Autobergamo Deva vs Sportul Ciorăști- KSE Târgu Secuiesc. Meciurile din optimi și sferturi vor avea loc în zilele de 20 și 21 februarie. Câștigătoarele din sferturi se vor califica la Turneul Final Four, ce va avea loc în luna martie.

 

CSM BUCUREȘTI ȘI SCM VÂLCEA AU OBȚINUT CALIFICAREA ÎN PLAYOFF-UL LIGII CAMPIONILOR! CE A DECIS EHF

SCM Vâlcea a pierdut la “masa verde” două dintre meciurile pe care le mai avea de disputat și nu au putut fi încă reprogramate. CSM București a bifat victorii cu Bietigheim și Rostov. EHF a anunțat că toate echipele vor fi calificate în faza următoare. CSM și Vâlcea au obținut calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor, după ce EHF a luat decizia ca niciuna din cele 16 echipe din cele două grupe principale să nu mai fie eliminată din competiție. Până pe 14 februarie, ar fi trebuit să se dispute toate partidele din grupe, inclusiv restanțele. Și cum acest lucru nu este posibil, forul european a hotărât că echipele din cauza cărora s-au amânat partidele vor pierde respectivele dueluri. EHF a decis ca CSM București să câștige meciurile pe care le mai avea de disputat și care fuseseră reprogramate din cauza COVID-19. “Tigroaicele” au câștigat la “masa verde” partidele cu Bietigheim și Rostov (din deplasare) și au mai acumulat patru puncte în clasament. În același timp, SCM mai avea de jucat restanțele cu Borussia, din etapele a 6-a și a 9-a, plus disputa cu Podravka, din etapa a 4-a, nici ea programată încă. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat “la masa verde” partida cu Borussia Dortmund din deplasare, dar a pierdut meciurile de acasă cu formația germană, dar și cu Podravka Vegeta din Croația. Vâlcencele mai adaugă două puncte la zestrea lor din grupa B. Decizia EHF se bazează pe lipsa de timp pentru reprogramarea meciurilor, forul suprem luând decizia ca echipele din cauza cărora s-au amânat meciurile să piardă la “masa verde”. EHF a evaluat meciurile respective și a acordat puncte oricărei echipelor care nu au vină pentru că jocul respectiv nu s-a putut disputa. Evaluarea se bazează pe circumstanțele fiecărui meci în cauză și, în cazul unui meci programat de mai multe ori, circumstanțele ultimului meci programat au fost luate în considerare. În ultima etapă a grupei a 14-a, CSM va juca în deplasare, cu Metz, în 13 februarie. SCM Râmnicu Vâlcea va evolua pe teren propriu cu Brest. În cazul în care vreunul dintre meciurile din această săptămână nu va fi jucat, procedura privind acordarea punctelor va fi, se pare, aceeași. Pe site-ul oficial, EHF confirmă, în schimb, că toate echipele vor fi promovate în faza următoare a competiției: “În plus - pentru a evita situațiile neclare care rezultă din evaluare - s-a decis că programul de joc va fi adaptat, iar toate cluburile din faza grupelor vor fi promovate în playoff” arată EHF pe site-ul său oficial.

 

REACȚIA LUI THOMAS TUCHEL, DUPĂ CE MECIUL ATLETICO MADRID - CHELSEA A FOST MUTAT LA BUCUREȘTI

Thomas Tuchel, managerul lui Chelsea, a oferit o reacție după ce meciul cu Atletico Madrid, din optimile Ligii Campionilor, a fost mutat în București, pe Național Arena. Inițial, partida trebuia să se dispute la Madrid. Thomas Tuchel se declară mulțumit de faptul că va juca la București meciul cu Atletico Madrid, deoarece, spune el, spaniolii nu vor mai beneficia de avantajele unui teren pe care îl cunosc. Pe de altă parte, managerul lui Chelsea susține că această deplasare l-a obligat să regândească programul echipei. Partida Atletico Madrid - Chelsea, din prima manșă a optimilor Champions League, ar fi trebuit să se dispute pe Wanda Metropolitano. Însă Chelsea nu se poate deplasa în Spania, din cauza restricțiilor de călătorie impusă de pandemia de coronavirus. Drept urmare, cei de la Atletico Madrid au căutat în Europa o țară unde restricțiile sunt mai relaxate. Diego Simeone a fost nemulțumit de faptul că partida nu se poate disputa la Madrid, însă, împăcat cu ideea că trebuie să joace peste hotare, a insistat ca meciul să fie mutat la București. Antrenorul lui Ateltico Madrid are amintiri frumoase de pe Național Arena, unde, în 2012, a câștigat trofeul Europa League, după o finală cu Athletic Bilbao. Thomas Tuchel, managerul lui Chelsea, spune că înțelege nemulțumirea lui Diego Simeone și susține că este un avantaj pentru Chelsea că joacă pe Național Arena, deoarece Atletico pierde astfel avantajul terenului propriu: “Evident, nu mai au avantajul terenului propriu, așa că pot înțelege sentimentul. Avem noi vreo implicare în asta? Nu. A fost decizia noastră? Nu. [...] Nu vă îndoiți că nu vor fi gata de luptă împotriva noastră. Vor fi pregătiți 100% să lupte, la București, contra noastră. Le înțeleg sentimentele (n.r. că Ateltico ar fi preferat să joace la Madrid), dar vor fi pregătiți și trebuie să fim și noi pregătiți. Știam de câteva zile despre posibilitatea asta (n.r. ca meciul să se joace la București) și acum s-a confirmat. Deci OK, trebuie să jucăm acolo, acum trebuie să ne adaptăm rutinei călătoriei, să ne adaptăm programul cu o zi înainte și cu o zi după meci. Deci trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții”, a declarat Thomas Tuchel, citat de goal.com.

 

CFR CLUJ INSISTĂ PENTRU REPATRIEREA” LUI ARLAUSKIS

Giedrius Arlauskis (33 de ani) s-a despărțit de saudiții de la Al Shabab, după doar jumătate de an. Rămas liber de contract, CFR Cluj, fosta sa formație, este interesată de transferul său, însă goalkeeper-ul lituanian nu se grăbește să semneze. Arlauskis nu s-a adaptat în Arabia Saudită, iar faptul că Al Shabab a dorit să “scape” de un străin, pentru a-i face loc lui Ighalo, fostul atacant de la Manchester United i-a picat ca o mănușă portarului lituanian. Rămas fără echipă, goalkeeper-ul este dorit cu insistență de CFR Cluj, însă deocamdată nu i-a dat un răspuns campioanei en-titre.

Giedrius Arlauskis, dorit de fosta sa echipă, CFR Cluj

“E posibil (n.r. - transferul lui Arlauskis). Acum nu mai poți să aduci decât jucători liberi de contract. E posibil să mai apară. Nu putem refuza jucători buni la echipă și, dacă se va ivi ocazia, cu siguranță vor mai apărea. E posibil cel puțin un transfer”, a spus Marius Bilașco, pentru looksport.ro. Se pare că Giedrius Arlauskis ar avea și alte oferte din străinătate și nu se grăbește să ia o decizie. Ambițiile clujenilor, în acest sezon, sunt mari, gruparea din Gruia și-a propus al patrulea titlu consecutiv, iar portarul lituanian ar putea reprezenta o garanție din acest punct de vedere. Arlauskis a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai CFR-ului, la ultimele trei titluri cucerite, însă va avea o luptă dificilă pentru titularizare cu Cristi Bălgrădean, unul dintre cei mai buni portari români ai momentului, dacă va alege să se întoarcă la Cluj. Lituanianul mai are două trofee de campion în Liga 1, în palmares, cu Unirea Urziceni și FCSB.  

 

DINAMO - FCSB 1-0. CÂINII” ȘI-AU LUAT REVANȘA

Dinamo a câștigat derby-ul cu FCSB, scor 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. FCSB, cu multe schimbări în echipa de start, a semnat cea mai mare ocazie a primei reprize prin Oaidă, în minutul 33, când a șutat greșit după ce a fost lăsat în poziție ideală de Niță. Tot Niță a fost cel care a cerut penalty, cu un minut înainte de pauză, după un duel cu Nepomuceno.

 

INVITAȚIE

Echipa de baschet masculin CSU Târgu-Mureș începe campionatul Ligii I în acest weekend.

Sala Sporturilor din Târgu-Mureș va găzdui unul dintre turneele tip “bulă”, în care vor fi angrenate patru echipe.

Programul meciurilor:

Sâmbătă, 13 februarie:

* ora 15.30: Știința București - U Cluj Napoca;

* ora 19.00: CSU Târgu-Mureș - Lumina Wolf București.

Duminică, 14 februarie:

* ora 14.30: Lumina Wolf București - U Cluj;

* ora 18.00: CSU Târgu-Mureș - Știința București.

Din cauza restricțiilor turneelor tip “bulă”, jurnaliștii nu vor putea efectua interviuri după partide, doar după terminarea ultimului meci de duminică.

Vă rugăm, respectuos, să vă conformați regulilor.

Vă mulțumim, și vă așteptăm!

 

Lasă un comentariu