POMPIERUL SALVATOR

Distribuie pe:

În ziua de 24 ianuarie, în jurul orei 19, plutonierul adjutant Vodă Ioan, aflându-se în timpul liber, era împreună cu familia la un local, când, dintr-o dată curentul din încăpere s-a întrerupt și au început să se audă pocnituri, ca de petarde, din spatele localului, relatează reprezentanții ISU Mureș:

“Experiența de peste 14 ani, ca servant pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Târnăveni,

i-a spus colegului nostru că este vorba despre un scurtcircuit la tabloul electric. Salvatorul s-a deplasat de urgență la locul evenimentului și, ajutat de alte 6 persoane din interiorul localului, a reușit să stingă incendiul instalat în urma unui scurtcircuit la tabloul electric. Ioan și-a păstrat calmul, a coordonat intervenția stingerii și, împreună cu cele 6 persoane, a stins incendiul folosind mijloacele de primă intervenție, mai exact 7 stingătoare din interiorul localului, iar proprietarul a întrerupt curentul de la siguranța principală.

Datorită spiritului civic și devotamentului față de nobila meserie, acesta a reușit să intervină la timp, astfel prevenind un incendiu care se putea manifesta violent la un local de aproximativ 200mp, întrucât întreaga clădire este din lemn.

Pe această cale îl felicităm și îi mulțumim colegului nostru plutonier adjutant Vodă Ioan și ne mândrim cu activitatea sa ca servant pompier”, transmit colegii bravului salvator. (sursa și foto - facebook.com/ISU-Mures) (I.S.)

Lasă un comentariu