PRIMĂRIILE POT REALIZA ANUMITE LUCRĂRI DE CADASTRU, PRIN ANGAJAȚII PROPRII

Distribuie pe:

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) sprijină administrațiile locale în ceea ce privește realizarea unei evidențe clare a proprietăților.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), încurajează primăriile să efectueze anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, prin angajații proprii. Singura condiție este ca aceștia să dețină autorizație emisă de ANCPI pentru categoria E.

Potrivit legislației în vigoare, “Persoanele fizice autorizate în categoria E pot executa lucrări de specialitate, numai la nivelul unităților administrativ-teritoriale la care sunt angajate. Lucrările pe care le pot executa sunt: planuri parcelare, planuri de încadrare în tarla, planuri de situație pentru studii de prefezabilitate și/sau fezabilitate și pentru rețele edilitare locale”, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

“Deciziile administrației locale sunt direct legate de evidența proprietății, care reprezintă activitatea de bază a ANCPI. Așadar, colaborarea dintre ANCPI și Primăria Capitalei este esențială pentru implementarea proiectelor majore. Acesta este un pas important spre interconectarea sistemelor informatice ale autorităților locale și centrale și crearea unei baze de date comune, pentru eficientizarea activității. Îi încurajăm pe acei angajați ai tuturor primăriilor din țară să își folosească autorizația în beneficiul angajatorului sau să o solicite, dacă îndeplinesc condițiile legale. Crearea unei evidențe clare a proprietăților imobiliare este primul pas spre dezvoltarea comunităților locale. De asemenea, avem în vedere obținerea de fonduri europene pentru scanarea supraterană și subterană a străzilor, conform Planului Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte - director general al ANCPI. (B.L.)

Lasă un comentariu