CSU TÂRGU-MUREȘ, DEBUT CU DREPTUL ÎN ACTUALA STAGIUNE A LIGII I LA BASCHET MASCULIN

Distribuie pe:

Echipa masculină de baschet a Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureș a câștigat ambele partide susținute sâmbătă și duminică, pe teren propriu, în Liga I, al doilea eșalon valoric după Liga Națională. Mureșenii s-au impus, în primul joc, cu 92-65, în fața echipei ACS Lumina Wolves Sports București, iar duminică, în cea de-a doua partidă, au învins pe CSU Știința București, cu scorul de 88-75. În urma acestor jocuri, primele pentru CSU Târgu-Mureș în actuala stagiune a Ligii I, formația antrenată de George Trif a acumulat 4 puncte. Pe primele poziții în clasament se află Știința București și Rapid București, ambele cu câte 9 puncte din 5 partide susținute.

 

ROMÂNIA A OBȚINUT PRIMUL PUNCT LA TURNEUL DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE ÎN PROBA DE POLO

După înfrângerea la scor cu vicecampioana olimpică, Croația, România a remizat cu Rusia și astfel a obținut primul punct în turneul de calificare la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc anul acesta. Pentru România au marcat Radu (2), Fulea (2), Georgescu (2), Dragomirescu, Vătrai și Antipa. Scorul final a fost 9-9 (3-1 1-2 2-4 3-2). Fiecare națională a câștigat câte două reprize. Pentru Rusia, cel mai bun marcator a fost Merkulov cu 4 reușite. Programul României: Olanda (16 februarie), Germania (17 februarie), Franța (18 februarie). Primele 4 clasate din cele 6 vor merge mai departe și vor juca în sferturile de finală cu primele 4 clasate din cealaltă grupă preliminară. Pe 21 februarie vor avea loc finalele. Primele 3 clasate vor merge la Jocurile Olimpice. Echipele deja calificare la JO sunt Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud și Japonia.

 

CE SALARII CÂȘTIGĂ JUCĂTORII STELEI ÎN LIGA A 3-A, DUPĂ CE AU FOST NUMIȚI MILIONARII BUGETARI”

FCSB și Steaua au început un duel de la distanță după ce Gigi Becali a anunțat că vrea să pună piedică echipei Armatei în lupta pentru promovare în Liga 2. Patronul vrea să trimită mai mulți jucători de la echipa mare la FCSB 2, rivala Stelei din Liga a 3-a. Iar directorul sportiv, Mihai Stoica, adusese ca argument, după eliminarea FCSB din Cupa României în fața lui Dinamo, faptul că disputarea finalei competiției le încurca planurile în lupta pentru titlu și pentru blocarea “milionarilor bugetari din liga a 3-a”. “Oare e nevoie să adaug și că finala cupei se joacă înainte de ultima etapă a sezonului competițional, etapă care se poate juca cu titlul pe masă? Sau că suntem hotărâți să dăm o replică pe măsură milionarilor bugetari din Liga a 3 a?”, a spus MM Stoica, într-o postare pe care a publicat-o pe contul lui de Facebook. Însă unul din oficialii Stelei a vrut să lămurească situația despre salariile încasate de jucătorii lui Daniel Oprița. “Au fost jucători care s-au perindat, li s-au făcut contracte apoi au plecat, au venit alții după. Ca să iei jucători de Liga 1, trebuie să plătești bine. Sunt jucători cu pretenții. Nu sunt așa mari contractele pe cât s-a scris, de 1.500-2.000 de euro. Poate doar câteva contracte sunt de vreo 3.000 de euro. Eu nu vreau să vorbesc din punct de vedere financiar pentru mine, pentru că nu am nici jumătate din cât are Ogăraru. Nu vreau să vorbesc despre acest aspect pentru că poate deranjează, nu vreau să intru în polemici”, a spus Bumbescu la looksport.ro. De exemplu, Octavian Popescu, noua bijuterie a lui Gigi Becali, câștigă din ianuarie 4 mii de euro pe lună, în timp ce Florinel Coman are acum un salariu de 20 de mii de euro lunar.

 

CSM BUCUREȘTI A ANUNȚAT DOUĂ TRANSFERURI!

CSM București a anunțat oficial azi că a ajuns la o înțelegere cu jucătoarele Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen, legitimate în prezent la echipa feminină de handbal Vipers Kristiansand. Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen, care vor evolua din sezonul viitor la CSM București, au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani. Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen au fost două dintre cele mai “vânate” jucătoare din Europa în această perioadă. Cele două jucătoare au făcut parte din lotul Norvegiei la titlul european câștigat în luna decembrie. Malin Aune Larsen joacă pe postul de extremă dreapta, în timp ce Emilie Hegh Arntzen evoluează pe postul de inter stânga. Născută în Norvegia, la Ranheim, Malin Larsen Aune e dublă campioană europeană cu naționala Norvegiei (Suedia 2016, Danemarca 2020) și medaliată cu bronz la Campionatele Europene pentru tineret (Cehia 2011). Mai are în palmares locul 3 la Campionatul Mondial de Tineret (Muntenegru 2012), e triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020) și de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019). Născută la Skien, în Norvegia, Emilie Hegh Arntzen a cucerit medalia de bronz cu naționala Norvegiei la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016 și e triplă campioană euopeană (Croația/Ungaria 2014, Suedia 2016, Danemarca 2020). E triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020) și de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019).

 

BT ARENA DIN CLUJ-NAPOCA VA GĂZDUI FINAL 8 CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET MASCULIN

Turneul Final 8 Cupa României la baschet masculin, ediția 2020-2021, va avea loc în perioada 6-9 martie, la “BT Arena” din Cluj-Napoca, potrivit Federației Române de Baschet. Dreptul de organizare l-a obținut clubul U-Banca Transilvania Cluj Napoca, în dauna rivalilor de la CSM Oradea. Sferturile de finală vor avea loc în data de 6 martie, după următorul program: CSO Voluntari-BC Argeș Pitești, SCMU Craiova-Steaua București, CSM Oradea-SCM Timișoara și U-BT Cluj-CSU Sibiu. Câștigătoarele se vor califica în semifinale, fază ale cărei meciuri vor avea loc în 7 martie. Finala competiției, care va opune învingătoarele din cele două semifinale, se va disputa la 9 martie. Ediția de anul trecut a Cupei României a fost câștigată de U-BT Cluj, care a dispus în finală cu 68-61, de CSM Oradea.

 

CSM BUCUREȘTI, CALIFICATĂ DIRECT ÎN OPTIMILE LIGII CAMPIONILOR, ÎN URMA UNEI DECIZII EHF

Federația Europeană de Handbal (EHF) a luat o decizie inedită înaintea ultimei etape a grupelor Ligii Campionilor. Astfel, toate cele 16 formații, printre care CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, se vor califica automat în faza următoare a competiției. Din cauza cazurilor de coronavirus sau a restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile statelor din care fac parte echipele participante în Liga Campionilor de handbal, multe jocuri s-au amânat și nu mai pot fi reprogramate până pe 14 februarie, data limită setată de EHF. Astfel, în funcție de motivele nedisputării acestor partide, forul european a decis ca ele să fie câștigate/pierdute la “masa verde”. În urma acestei hotărâri, CSM București a câștigat cele două restanțe, cu SG BBM Bietigheim și Rostov-Don, scor 10-0. În ultima rundă a grupelor, CSM București o va întâlni pe Metz și, în cazul unei victorii, “tigroaicele” vor avea șansa să încheie pe prima poziție în Grupa A.

 

Lasă un comentariu