INSTITUTUL REVOLUȚIEI ROMÂNE VA FI DESFIINȚAT!

Distribuie pe:

În ședința de luni, 15 februarie 2021, Senatul (cameră decizională) a adoptat, cu 80 de voturi pentru, 54 împotrivă și nicio abținere, proiectul pentru aprobarea OUG nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie (IRRD) 1989, precum și pentru abrogarea legii de înființare a institutului.

“Desființarea Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989 a făcut obiectul unui amendament pe care l-am depus anul trecut chiar în ziua de 21 decembrie, la o lege pe care Guvernul Orban și-a angajat răspunderea. Este o măsură de reparație morală! Acest institut este o sursă de sinecuri pentru persoane judecate pentru crime împotriva umanității, cum este Gelu Voican Voiculescu, susținut de Ion Iliescu, și el suspect de crime împotriva umanității.

Aici nu se făcea cercetare, ci doar fotocopii din arhive. Acest institut nu a produs NIMIC, DAR NIMIC de valoare sau relevant pentru cercetarea din România! Cercetare se face la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului sau la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului din România și în multe alte institute și universități din țară.

Ne costă mult aceste sinecuri și fotocopii. Bugetul a crescut de la an la an, ajungând, în 2019, la peste 2 milioane de lei, cheltuielile de personal reprezentând peste 70% din totalul cheltuielilor.

Societatea civilă și adevărații revoluționari au cerut desființarea acestui institut, expresie a ipocriziei maxime și a cinismului PSD care, prin acest institut, monetizează amintirea Revoluției Române din Decembrie 1989.

Este un institut de casă și o sursă de venit pentru apropiații PSD”, a motivat senatorul Florina Presadă (USR), desființarea IRRD.

Pentru a intra în vigoare, mai este necesar ca proiectul votat de Senat să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial. (L.P.)

Lasă un comentariu