TRIST, FOARTE TRIST! ȘI-A ABANDONAT FETIȚA NOU-NĂSCUTĂ DE TEAMA SOȚULUI VIOLENT...

Distribuie pe:

În urmă cu aproximativ o săptămână (11 februarie 2021), în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea, a fost descoperit un nou-născut abandonat, care s-a dovedit a fi o fetiță, născută de doar 5 zile.

“Stătea, săraca, în frig, tremura, plângea. Bebelușul era așezat într-un scaun auto, într-un colț, chiar la intrarea în scară. Nu știam ce să fac. Am sunat la 112”, a declarat Bianca Ioana Apostol, tânăra care a găsit fetița.

După alte câteva zile de la acest eveniment (în 15 februarie), o fostă profesoară din oraș, de 35 de ani, s-a predat poliției și a mărturisit că ea este mama fetiței, pe care a abandonat-o de teama soțului violent, care nu își dorea copilul.

Mama a născut noaptea, singură, în mașină și, fiindu-i foarte frică de soț, nu a îndrăznit să meargă acasă cu nou-născutul, așa că l-a mai ținut în mașină pentru ceva timp. În cele din urmă, după ce și-a dat seama că nu are cum să îl îngrijească în mașină, l-a abandonat în scara unui bloc din cartierul Ostroveni (Râmnicu Vâlcea). Ea mai are acasă doi copii, de 12, respectiv trei ani.

Anchetatorii au cerut o expertiză psihiatrică, pentru că femeia nu este deloc coerentă și se pare că suferă de depresie postnatală, ea fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie.

Vestea bună este că bebelușul este sub supravegherea medicilor de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, iar starea lui este bună: “Este un copil perfect normal, care se comportă chiar foarte bine, ceea ce ne bucură foarte tare pe toți cei de aici, întrucât a devenit fetița noastră. Acum, o îngrijim ca și când ar fi fetița noastră, a tuturor de aici”, a declarat Monica Nicolae, medic la Maternitatea Vâlcea.

Până când dosarul se va finaliza, Protecția Copilului va decide cine o va lua pe fetiță în îngrijire după externare. “Asistentul social de la maternitate are în permanență legătură cu un asistent social și, dacă se impune, vom lua o măsură de protecție, în procedură de urgență, care constă în plasament la familie, la familia lărgită sau la asistent maternal profesionist”, explică Nicolae Badea, director DGASPC Vâlcea. 

Lasă un comentariu