MS AVERTIZEAZĂ: MĂȘTILE CU SUPAPĂ NU SUNT RECOMANDATE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Distribuie pe:

Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus, anunță Ministerul Sănătății.

“Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei. Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, arată MS pe pagina de Facebook.

Potrivit MS, tipurile de măști recomandate sunt:

* Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;

* Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;

* Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioară a măștii;

* Măștile care se așează bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

 

SCĂDERE BRUSCĂ A NUMĂRULUI DE INFECTĂRI ÎN STATELE UNITE

Numărul infectărilor cu coronavirus în Statele Unite este în scădere bruscă.

În ceea ce privește spitalizările, duminică a fost raportat cel mai mic număr de după 17 noiembrie.

“Continuăm să vedem o scădere bruscă a numărului de cazuri (...) pozitive și spitalizări și a cifrelor de la ATI”, potrivit Covid Tracking Project, un efort colaborativ condus de voluntari pentru a urmări evoluția pandemiei.

Ritmul deceselor raportate acum este în scădere, cu un procent de 10-15% în ultima săptămână față de săptămâna anterioară, a scris Covid Tracking Project pe Twitter.

Din mai mult de 1,4 milioane de persoane care au fost testate luni pentru coronavirus, doar 5,52% au avut rezultatul pozitiv.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a anunțat că peste 70 de milioane de doze de vaccin au fost distribuite până acum în țară. Mai mult de 52 de milioane de doze de vaccin au fost administrate populației.

Cu toate acestea, experții au avertizat împotriva măsurilor de relaxare a restricțiilor anti-COVID-19 ale mai multor state în locurile publice.

 

SĂ PUNEM PUNCT PENSIILOR SPECIALE

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că modificările Legii privind statutul parlamentarilor pentru eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori urmează intre în dezbaterea primului plen reunit.

“În condițiile în care se respectă toate prevederile regulamentare, le introducem pe primul plen în care este posibil din punct de vedere al ședințelor comune. (...) Comisia de statut este oricum constituită, dar din punctul meu de vedere cel puțin pe două proiecte legislative de modificare a Legii privind statutul deputaților și senatorilor există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a plenului, întrucât termenele de depunere a rapoartelor pe cele două proiecte legislative au fost depășite cu mult”, a declarat Orban la Parlament.

El a arătat că în contextul în care majoritatea formațiunilor politice susțin acest lucru, pensiile speciale pentru parlamentari trebuie eliminate într-un termen cât mai scurt.

El a răspuns că urmează să fie eliminate pensiile speciale și pentru alte categorii, printr-un proiect de lege.

Lasă un comentariu