DISPOZITIV ÎMPOTRIVA SFORĂITULUI, DE PURTAT... ZIUA

Distribuie pe:

Agenția Federală pentru Hrană și Medicamente a Statelor Unite (FDA), citată de descopera.ro, a aprobat un dispozitiv care reduce sforăitul... fără să fie purtat noaptea. Acesta îmbunătățește funcțiile mușchiului limbii, prin stimulare electrică, și trebuie purtat timp de 20 de minute, în fiecare zi, timp de 6 săptămâni.

“Dispozitivul vine în salvarea persoanelor cu probleme de respirație în timpul somnului și se numește eXciteOSA. Marele avantaj al aparatului este că nu trebuie purtat în timpul nopții. Este suficient să fie ținut în gură, timp de 20 de minute, pe parcursul zilei. El trimite stimuli electrici și ajută la îmbunătățirea funcțiilor mușchiului limbii, astfel încât aceasta nu mai blochează căile respiratorii în timpul somnului.

Tratamentul durează șase săptămâni și a scăzut zgomotul sforăitului cu 20% pentru 87 de pacienți, din cei 115 care au fost evaluați. Deși are și efecte secundare, precum disconfort, gust metalic sau dureri de falcă, pacienții care au încercat dispozitivul s-au declarat încântați. Aparatul dispune și de o aplicație care evaluează sforăitul pe parcursul nopții și transmite utilizatorului evoluția în timp”, spun specialiștii.

O pacientă care a testat aparatul a declarat: “Mă simțeam mai bine după o noapte de somn, aveam mai multă energie dimineața. Aveam cearcăne vizibile înainte, iar acum simt că acestea au dispărut. În plus, am o relație mai bună cu partenerul”. (L.P.)

Lasă un comentariu