ACȚIUNI FILANTROPICE DEMARATE DE ASOCIAȚIA “FILANTROPIA ORTODOXĂ ALBA IULIA” - FILIALA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Asociația “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”- Filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia a demarat, la început de an, mai multe proiecte sociale. În acest sens, cu sprijinul mai multor firme, donatori și voluntari, zeci de persoane din categoriile vulnerabile au primit o fărâmă de speranță și mărturie evanghelică, fiind asigurați de faptul că în momentele dificile ale vieții lor nu sunt lăsați singuri. Astfel, începutul de an 2021, deși imprevizibil din cauza pandemiei, a devenit un imbold de unitate și dragoste frățească pentru toți cei care vor “să dăruiască pentru a dobândi”, în cadrul filialei Filantropia - Târgu-Mureș.

În luna ianuarie a anului curent, zece familii defavorizate au primit un total de 26 mc lemn pentru încălzire. De asemenea, 60 de familii din categoriile vulnerabile au fost selectate pentru a primi îmbrăcăminte.

O altă activitate socială, care se desfășoară săptămânal, vine în sprijinul familiilor cu mulți copii și persoanelor vârstnice, cu venituri reduse. În acest sens, cu ajutorul preoților parohi, în mai multe parohii din protopopiatul Târgu-Mureș sunt distribuite alimente, după cum urmează: parohia Berghia cu Filia Țiptelnic, parohia Mădăraș cu Filia Cuieșd, parohia Valea Izvoarelor cu Filia Șomoștelnic și parohia Glodeni. Acest fapt este posibil prin implicarea și sprijinul oferit de firma “Galimchicken SRL” Voivodeni, care oferă săptămânal 2.500 de ouă, iar firma “SC Pleuro IND SRL”, care oferă 120 de sandwichuri pentru elevi. Pentru a susține persoanele defavorizate s-a inițiat și programul social săptămânal, care, în parteneriat cu firma “Dona”, oferă pâine pentru 27 de familii din municipiul Târgu-Mureș.

Încă de la începutul lunii februarie, prin implicarea voluntarilor din “Grupul de mămici” și a preoților de caritate de la Spitalele din Târgu-Mureș, s-a inițiat o campanie de susținere a serviciilor medicale din secțiile de pediatrie. Astfel au fost colectate pampersuri, șervețele umede, lapte praf și hăinuțe pentru copilașii care urmează diferite tratamente în regim de internare, pe perioada acestei luni.

Toate aceste activități se doresc a fi o invitație spre o implicare mai concretă în a răspunde, după modelul “Samariteanului milostiv”, la chemarea celor care se află în necaz, încercare, boală sau lipsuri. De asemenea, acțiunile sociale demarate până în prezent în cadrul Filialei “Filantropia Târgu-Mureș” își propun să unească inimi milostive, care să se mobilizeze și să implice la fel de activ în proiectele sociale ce vor urma.

Lasă un comentariu