SEMNE ASCUNSE CARE PREVESTESC O DESPĂRȚIRE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Texas, citați de descopera.ro, susțin că există semne ascunse care pot prezice o despărțire, cu trei luni înainte ca acest lucru să se întâmple. Trebuie doar să fim atenți la limbajul folosit de parteneri.

“În studiul nostru, am analizat peste un milion de postări de pe platforma online Reddit și am constatat că anumite cuvinte folosite de oameni în conversații privind o varietate de subiecte s-au schimbat în mod semnificativ, uneori chiar cu mai multe luni înainte ca soarta unei relații să fie decisă.

Acesta este primul studiu care analizează cum ar putea limbajul natural să prezică o despărțire și cât de mult timp persistă tiparele de limbaj ale oamenilor.

Potrivit rezultatelor, schimbările ating un apogeu în săptămâna despărțirii, iar în general revin la normal după șase luni de la despărțirea partenerilor. Însă, chiar dacă aceste schimbări sunt semnificative la o primă vedere, modificările au implicat cel mai mult pronumele folosite în fiecare zi, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea oamenilor schimbările sunt aproape invizibile.

Chiar și înainte ca oamenii să își dea seama că o despărțire este pe cale să se întâmple, viețile lor încep să fie afectate. Nu remarcăm de obicei cât de des folosim prepoziții, articole sau pronume, însă aceste cuvinte se pot schimba într-un anumit mod atunci când o persoană trece printr-o transformare emoțională și psihologică.

De asemenea, interesant este că nu a contat ce partener a inițiat despărțirea sau dacă era vorba despre un divorț sau un alt tip de despărțire.

Așadar, cum poți ști dacă o despărțire este pe cale să se producă? Studiul a arătat că oamenii încep să folosească mai des pronumele eu și noi înainte de o despărțire, precum și cuvinte asociate cu procesarea cognitivă, ceea ce indică, de fapt, că partenerii se confruntă cu anumite probleme sau nemulțumiri.

Uneori, folosirea cuvântului eu este corelată cu depresia și tristețea. Atunci când oamenii suferă de depresie, aceștia au tendința să se concentreze doar asupra lor și nu mai pot relaționa la fel de mult cu cei din jur, inclusiv cu partenerul” afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

6 SFATURI PENTRU O CĂSNICIE FERICITĂ

1. Căsătorește-te cu cineva care îți seamănă mult!

2. Prietenia este la fel de importantă ca iubirea romantică!

3. Nu te gândi la căsnicie ca la o afacere jumi-juma în care vei obține exact ce ai investit în relație!

4. Vorbiți între voi!

5. Nu-ți lua un angajament doar față de partener - ia-ți un angajament față de căsătorie în sine!

6. Nu te duce supărat la culcare!

 

Lasă un comentariu