LA VATICAN, NU TE VACCINEZI, RĂMÂI FĂRĂ LOC DE MUNCĂ!

Distribuie pe:

Vaticanul și-a anunțat angajații că riscă să își piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze împotriva Covid-19, fără motive de sănătate justificate, relatează agenția Reuters, citată de HotNews.ro.

Un decret semnat în 8 februarie 2021, de cardinalul Giuseppe Bertello, guvernatorul Vaticanului, afirmă că vaccinarea este o alegere responsabilă, datorită riscului de a provoca rău altor persoane.

În decretul de 7 pagini se afirmă că angajații care nu se pot vaccina din motive de sănătate ar putea fi transferați într-o altă poziție, probabil unde vor intra în contact cu mai puține persoane, dar își vor păstra salariul actual, chiar dacă vor fi mutați într-o funcție inferioară.

Însă decretul avertizează că persoanele care refuză să se vaccineze fără motive temeinice, ar putea fi vizate de o clauză specifică a unei legi din 2011 privind drepturile și obligațiile salariaților, aceasta stipulând că angajații care refuză măsuri de prevenție ar putea fi supuși unui grad diferit de consecințe, care pot ajunge până la concediere.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat antiCovid în luna ianuarie, s-a pronunțat ferm în favoarea vaccinării ca modalitate de a preveni răspândirea coronavirusului: “Este o alegere etică, fiindcă te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viețile celorlalți”, a declarat acesta în cadrul unui interviu acordat luna trecută televiziunii de stat Rai 1.

De asemenea, Vaticanul a introdus obligativitatea vaccinării pentru jurnaliștii care îl vor însoți pe Papa Francisc în timpul vizitei sale în Irak, programată pentru luna viitoare.

Bertello, care a semnat decretul, a fost testat pozitiv cu coronavirus, în luna decembrie, și a intrat în autoizolare. În total, au fost depistate mai puțin de 30 de contagieri în Vatican, majoritatea acestora fiind în rândul membrilor Gărzii Elvețiene, care locuiesc într-o cazarmă comună.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajați, majoritatea acestora locuind în Italia.

Lasă un comentariu