VA FI OBLIGATORIE VACCINAREA PENTRU A INTRA PE STADION? RĂSPUNSUL PRIMIT DIN PARTEA LPF

Distribuie pe:

Competițiile sportive din România se desfășoară fără spectatori în tribune, din primăvara anului 2020, din cauza pandemiei de COVID-19. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a susținut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu suporterii, pe pagina oficială de Facebook a Ligii Profesioniste. Întrebat de un suporter dacă va fi obligatorie vaccinarea pentru a intra pe stadion, oficialul LPF a răspuns: “Nu am auzit nimic în sensul ăsta. Din anumite interpretări am concluzionat că se încearcă legarea numărului de persoane vaccinate de deschiderea stadioanelor. Dar nu cred că s-ar putea face astfel de îngrădiri, cel puțin cât timp vaccinul nu va fi la dispoziția întregii populații. Dar nu mi s-ar părea potrivit să existe o asemenea legătură și nici nu am auzit despre așa ceva. Dar e clar că este un scenariu pe care trebuie să-l luăm în calcul”.

Set de condiții pentru ca fanii să revină pe stadioane în Liga 1

LPF a publicat pe site-ul oficial un set de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități, pentru ca suporterii să se poată întoarce pe stadioane la meciurile de Liga 1, printre acestea aflându-se și tipărirea de bilete personalizate, astfel încât suporterii să poată fi identificați. Conform sursei citate, documentul a fost elaborat în urma poziției publice exprimate luni de către MTS, cu privire la “necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive”. Condițiile stabilite de ligă prevăd ca organizatorul meciului, care este direct și singur responsabil pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor, să comercializeze doar bilete personalizate care pot duce la identificarea fiecărui spectator, informații ce vor fi furnizate autorităților sanitare în cazul în care sunt necesare în cadrul unei anchete epidemiologice. De asemenea, clubul gazdă trebuie să asigure distanțarea socială prevăzută de lege, să identifice și să marcheze corespunzător locurile necomercializate, să asigure accesul spectatorilor cu precauția necesară și cu evitarea intersectării sau apropierii de zonele destinate jucătorilor, să asigure respectarea locurilor stabilite și evitarea migrării între locuri/sectoare. Tot în sarcina organizatorului de meci intră și măsurarea temperaturii la toți spectatorii ce vor intra pe stadion, asigurarea distanței de 1,5 m între scaune, montarea în incinta stadionului a unui număr suficient de dispozitive non contact pentru igienizarea mâinilor.

 

MEDICINA TÂRGU-MUREȘ, ÎN CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește, în perioada 18-21 februarie, turneul final al Cupei României la volei feminin, întrecere la care au luat startul opt echipe și care a început joi, 18 februarie, cu patru jocuri de calificare în “sferturi”, unul fiind câștigat din oficiu, cu 3-0, de către CSU Medicina Târgu-Mureș, după neprezentarea echipei CS Medgidia. Iată rezultatele: Rapid București - CSO Voluntari 3-2, CSU Belor Galați - U NTT Data Cluj 3-0, CSU Medicina Târgu-Mureș - CS Medgidia 3-0 și FC Argeș - CSM Lugoj 3-1. Vineri, 19 februarie, s-au disputat sferturile de finală: Rapid București - Știința Bacău, CSM Târgoviște - CSU Belor Galați, CSU Medicina Târgu-Mureș - CSM Volei Alba Blaj și Dinamo București - FC Argeș. Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 14.00 și respectiv ora 17.00, sunt programate semifinalele, iar finala se va desfășura duminică, 21 februarie, cu start la ora 14.00. Deținătoarea trofeului este CSM Volei Alba Blaj, învingătoare cu 3-1 în finala cu CSM Târgoviște, dar asta în sezonul 2018-2019, deoarece anul trecut competiția s-a anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

ISTVAN KOVACS “A FĂCUT-O DE OAIE” ȘI ÎN EUROPA! “NICI MĂCAR ÎN SUDAN NU SE VEDE AȘA CEVA”

Centralul Istvan Kovacs a fost delegat la partida Braga - AS Roma, 0-2, din 16-imile UEFA Europa League. În repriza a doua, arbitrul din Carei a luat o decizie controversată, care i-a enervat la culme pe portughezi. Istvan Kovacs este arbitrul momentului în România, dar nu într-un sens bun. După ce în urmă cu câteva zile, Alexandru Benga, fundașul UTA-ei, l-a acuzat pe central că a avut un nou derapaj verbal, conducerea FCSB-ului a pornit o lungă serie de critici la adresa lui Kovacs, din cauza erorilor “deliberate” comise în defavoarea roș-albaștrilor. UEFA nu a ținut cont de aceste lucruri și l-a delegat la duelul Braga – AS Roma, din prima manșă a 16-imilor Europa League. Istvan Kovacs însă nu le-a răsplătit încrederea celor din forul continental și a comis o eroare gravă în minutul 50 al duelului din Portugalia, la scorul de 1-0 pentru italieni. A trecut cu vederea un fault evident în suprafața de pedeapsă a oaspeților și a declanșat furia lusitanilor. Ibanez, fundașul “giallorossilor”, a avut o intrare dură asupra lui Sporar, însă Kovacs a lăsat jocul să continue. Nici arbitrii din camera VAR nu au intervenit, iar câteva zeci de minute echilibrul s-a rupt definitiv după ce Esgaio a văzut al doilea cartonaș galben și a lăsat-o pe Braga în inferioritate numerică. AS Roma a mai punctat o dată, pe final, prin Borja Mayoral, iar returul de pe Olimpico pare o simplă formalitate pentru italieni. Imediat după ultimul fluier al lui Istvan Kovacs, directorul de comunicare al grupării portugheze “a pus tunurile” pe centralul român. “Acest arbitraj abil din partea domnului român Istvan Kovacs în 16-imile Europa League? Nici măcar în Sudan, să nu mai vorbim de o competiție europeană! IN-CRE-DI-BIL!”, a scris Alexandre Carvalho, pe contul său personal de Twitter.

 

ROMÂNIA A RATAT CALIFICAREA ÎN SFERTURILE TURNEULUI PREOLIMPIC DE POLO ȘI DRUMUL SPRE JO DE LA TOKYO

Naționala de polo a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Franței, scor 16-7, în ultimul meci din grupa B, și a ratat calificarea în sferturile turneului preolimpic de la Rotterdam. Tricolorii ratează, implicit, și drumul JO de la Tokyo, unde vor ajunge primele trei clasate la turneul olandez. Scorul pe reprize a fost 5-2, 3-1, 5-1, 3-3. În urma rezultatului, România încheie pe locul 5, cu 3 puncte, însă Franța o depășește, cu 5, și urcă pe locul 4. Joi, tot în grupa B, se vor mai juca meciurile dintre Rusia - Olanda, și Croația - Germania. Înaintea acestor dispute, Rusia este lider, cu 7 puncte, urmată de Croația 6, Olanda 5, iar Germania are 0 puncte. Rezultatele obținute de România în grupa B: 6-16 cu Croația, 8-9 cu Olanda, 9-9 cu Rusia, 12-7 cu Germania și 7-16 cu Franța.

La turneul preolimpic de la Rotterdam participă 12 echipe, împărțite în două grupe, astfel: Grupa A: Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia; Grupa B: Croația, Germania, Rusia, România, Olanda, Franța. Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca încrucișat în sferturile de finală, programate în 19 februarie, iar o zi mai târziu vor avea loc semifinalele și meciurile pentru clasarea pe locurile 5-8. În 21 februarie, ultima zi a turneului, vor avea loc finalele și partidele pentru clasarea finală pe locurile 5-6 și 7-8. La Jocurile Olimpice se vor califica primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud și Japonia.

 

UEFA A ANUNȚAT ECHIPA IDEALĂ A SĂPTĂMÂNII ÎN UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Noile vedete ale fotbalului mondial, francezul Kylian Mbappe (PSG) și norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund), figurează în echipa ideală a primei manșe a optimilor de finală din Liga Campionilor, stabilită de UEFA după meciurile disputate săptămâna aceasta. Mbappe, starul lui PSG, a reușit un hat-trick pentru campioana Franței, în partida câștigată în fața Barcelonei (4-1), chiar pe Camp Nou, în timp ce Haaland a marcat la rândul său de două ori pentru Dortmund în victoria obținută pe terenul celor de la Sevilla (3-2). Clubul cu cei mai mulți jucători în “11”-le ideal stabilit de UEFA este Liverpool, cu 6 reprezentanți, după întâlnirea pe care englezii au câștigat-o cu 2-0 în fața germanilor de la RB Leipzig, la Budapesta. Echipa ideală a săptămânii în Liga Campionilor: Alisson Becker (Liverpool) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ozan Kabak (Liverpool), Andy Robertson (Liverpool) - Federico Chiesa (Juventus Torino), Suso (FC Sevilla), Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund), Mohamed Salah (Liverpool), Sadio Mane (Liverpool) - Erling Haaland (Borussia Dortmund), Kylian Mbappe (PSG).

 

CEL MAI BUN HANDBALIST AL LUMII SE DESPARTE DE PSG! UNDE VA JUCA MIKKEL HANSEN

Danezul Mikkel Hansen, desemnat în trei rânduri cel mai bun handbalist al lumii, de Federația internațională (IHF), va juca pentru echipa Aalborg începând din iunie 2022, când își va încheia contractul cu Paris Saint-Germain, a anunțat clubul din Danemarca, citat de EFE. Hansen, ales cel mai valoros jucător al Campionatului Mondial desfășurat luna trecută în Egipt, unde selecționata Danemarcei și-a păstrat titlul cucerit în 2019, a semnat un acord pe trei ani cu Aalborg Handbold. Jucătorul danez, care va împlini 34 de ani în octombrie, evoluează din 2012 sub culorile lui PSG, alături de care a cucerit șapte titluri de campion al Franței, trei Cupe ale Franței, trei Cupe ale Ligii și patru Trofee ale Campionilor (Supercupe). El a mai jucat anterior GOG Gudme, clubul la care s-a format ca handbalist, Barcelona și AG Copenhaga.

 

                                                

Lasă un comentariu