VOUCHERELE DE VACANȚĂ EMISE ÎN 2019-2020 AU CREAT PESTE 45.000 DE LOCURI DE MUNCĂ

Distribuie pe:

Voucherele de vacanță emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, se menționează într-un comunicat remis vineri de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

“Voucherele de vacanță ar fi trebuit privite de Guvern ca o investiție și nu ca o cheltuială de la buget, fiind probabil una dintre cele mai profitabile alocări de fonduri de la buget. Pentru fiecare leu investit în vouchere de vacanță, 0,51 bani se regăsesc în PIB, iar pentru fiecare 64.000 lei se creează și se menține un loc de muncă (sursa: studiu ASE și APET). Făcând un calcul simplu, voucherele de vacanță emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă! Voucherele de vacanță asigură, în mare parte, supraviețuirea și dezvoltarea turismului intern, precum și pregătirea turismului pentru incoming, cumulând circa 30% din vânzările agențiilor de turism specializate pe turism intern.

Organizația patronală subliniază că spre deosebire de România, alte țări au luat măsuri de stimulare a consumului de turism intern.

“(...) Guvernul a decis că trebuie să mai strângă și el cureaua, gândindu-se să înceapă cu voucherele de vacanță, o cheltuială considerată inutilă în vreme de pandemie, când celelalte state iau, pe rând, măsuri de tăieri de taxe și impozite și de stimulare a consumului de vacanțe pe plan intern, fix prin emiterea de vouchere care să sprijine acest consum sub diferite forme, de la vouchere acordate cetățenilor pentru mese la restaurant, la vouchere de vacanță similare cu cele care au fost acordate în România, pentru a ajuta sectorul HORECA și agențiile de turism”, conform comunicatului ANAT.

 

BUGETUL ALOCAT PENTRU 2021 CULTELOR RELIGIOASE SUSȚINE ACEST SECTOR

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că bugetul acordat în 2021 cultelor religioase reprezintă o sumă care “vine și susține acest sector” și nu reprezintă o reducere foarte mare a fondurilor, având în vedere, între altele, și faptul că anul trecut acest domeniu a beneficiat de “o alocare istorică”.

“Anul trecut a fost o alocare, o măsură istorică, dar, dacă vă uitați în ultimii ani, nu este o reducere foarte mare a bugetului, nu are niciun fel de conotație. Este o sumă pe care am discutat-o de la început cu cultele, este o sumă care vine și susține acest sector. Nu am avut o critică din partea sectorului, deci nu am avut aceste probleme”, a precizat Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu dezbaterile din spațiul public despre o așa-zisă reducere a bugetului acordat cultelor.

Cât despre bugetul Sănătății, premierul a susținut că acesta ar fi de aproape 57 de miliarde de lei, iar la învățământ sunt alocate cu 2,2 miliarde de lei mai mult decât în 2020.

 

Lasă un comentariu