“DRAGU-MI-I LUME SĂ-ȚI CÂNT”

Distribuie pe:

Așa s-a numit al 16-lea album de cântece din spectacolul extraordinar de folclor din seara zilei de 19 februarie 2021, care a avut loc la Sala Festivă a Ansamblului Artistic Profesionist “Mureșul” din Târgu-Mureș, cu ocazia lansării albumului de cântece populare a celei care este Dorina Oprea.

În prezentarea Alexandrei Cotoi care spunea: “Nici mai mult, nici mai puțin decât 45 de ani în slujba cântecului nostru popular. Este o seară specială, pentru că albumul se numește “Dragu-mi-i lume să-ți cânt”. La această sărbătoare au venit nu doar cei invitați, ci și cei ai căror pași au fost îndrumați spre cântecul popular, de către profesoara Dorina Oprea.” A avut foarte mulți invitați pe care îi amintesc mai jos: Maria Neag, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Leontina Pop, Andrei Romanică, Cosmina Șeulean, familia Septimiu Pop, Răzvan Porime, Mădălina Mureșan, Familia Teodor Țogorean, Livia Harpa, Ioan Cristian Țăran, acești soliști de muzică populară, aducând cu ei și cântece de pe meleagurile lor.

A urmat solistul de muzică populară Andrei Romanică, care a făcut o prezentare simplă a prezentului album al Doinei Oprea, care împreună cu prezentatoarea programului au vorbit elogios la adresa celei care și-a lansat albumul.

A urmat formația de dansatori a Ansamblului Artistic Profesionist “Mureșul”, care sub coregrafia lui Florin Cergedi, a interpretat o suită de dansuri populare de pe Târnave, din Idicel, și o nuntă din Bistrița.

Seara s-a deschis cu intonarea unor frumoase cântece, de către Grupul “Mureșencele” din care fac parte Dorina Oprea, Maria Neag, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura și Leontina Pop. A fost o dublă aniversare fericită, deoarece, alături de Dorina Oprea, care și-a lansat albumul, a fost sărbătorit și dirijorul formației, Bambo Zoltan, cu ocazia zilei de naștere. Toți cei prezenți, la unison, i-au urat “La mulți ani”.

Mult îndrăgita solistă de muzică, Dorina Oprea, pe lângă aplauze a primit și multe flori, florile recunoștinței, iar mai apoi au luat cuvântul fostul primar al comunei Vătava, Iulian Praja, manager al Școlii Populare de Arte din Târgu-Mureș, și Teodora Țogorean director adjunct al Ansamblului, care au mulțumit profesoarei Doina Oprea pentru ceea ce face la această instituție și pentru că îndrumă pașii tinerilor spre muzica populară.

În încheiere, a cântat cea care și-a lansat noul album, iar Grupul “Dor și doruleț” al Școlii Populare de Arte din Târgu-Mureș, sub îndrumarea profesoarei Dorina Oprea, a interpretat câteva cântece populare de o mare frumusețe.

Lasă un comentariu