POPICARII MUREȘENI, AUTORITARI LA CUPA ROMÂNIEI PENTRU JUNIORI

Distribuie pe:

Localitatea Cluj-Napoca a găzduit, la finele săptămânii trecute, întrecerile Cupei României la popice pentru juniori. Competiția a fost dominată autoritar de popicarii mureșeni, echipele CS Electromureș Romgaz (fete) și CSM Tg.Mureș (băieți) câștigând trofeele puse în joc. La feminin, în clasamentul pe echipe, CS Electromureș Romgaz a fost urmată pe podium de CSM Tg.Mureș și de Rapid București, iar la masculin, locurile II și III au fost ocupate de Siderurgica Hunedoara, respectiv KSE Tg.Secuiesc. La individual feminin, Seres Bernadett, de la CS Electromureș Romgaz a terminat pe prima poziție, cu 2.184 de popice doborâte, iar colega sa de echipă, Fekete Reka, a ocupat locul III, cu 2.141 p.d. La perechi, podiumul a fost integral târgumureșean, Seres Bernadett și Szabo Julia Emese adjudecându-și trofeul cu un total de 4.314 p.d. Pe doi s-au clasat Maria Ciobanu și Fekete Reka, cu 4.269 p.d, iar pe trei au terminat sportivele de la CSM Tg.Mureș, Janosi Halmagyi Kriszta și Roxana Bordianu, cu 4.142 p.d. La masculin, proba individuală a fost câștigată de Laposi Roberto de la CFR Cluj, cu 2.288 p.d., acesta fiind urmat de Szasz Tibor Levente și Benke Zoltan, ambii de la CSM Tg.Mureș, cu 2.228, respectiv 2.226 p.d. Mureșenii au mai cucerit o medalie de argint în proba de perechi, prin Szasz Tibor Levente și Benke Zoltan, cu un total de 4.454 p.d. Sportivii târgumureșeni sunt pregătiți de antrenorii Orosz Istvan și Seres Jozsef.

 

SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA DOHA: “AȘA AM DECIS!”

Simona Halep (nr. 3 WTA, 29 de ani) s-a râzgăndit și a anunțat că nu va mai participa la tuneul de tenis de la Doha. Turneul urma să aibă loc în 1 Martie, însă Halep a anunțat că s-a retras și nu va juca. “Din păcate, am decis să mă retrag de la acest turneu. E mereu una dintre opririle mele preferate din circuit și abia aștept să revin anul viitor la Doha. Le transmit celor care organizează turneul să aibă o săptămână fără probleme și plină de succes”, a fost mesajul Simonei. Halep se află în București, după ce a părăsit competiția Australian Open 2021, fiind eliminată de Serena Williams (nr. 11 WTA, 39 de ani) în sferturi de finală, scor 3-6, 3-6. Campioana de la Wimbledon nu e singura absență importantă de la Doha. Bianca Andreescu și Sofia Kenin au anunțat, de asemenea, că nu vor evolua în Qatar. Locul celor trei a fost luat la Doha de Ons Jabeur, Amanda Anisimova și Yulia Putintseva.

 

DUEL ROMÂNIA - GERMANIA, ÎN PREGĂTIREA EEURO 2021

Naționala de e-fotbal a României pregătește preliminariile eEURO 2021, cu un meci amical împotriva Germaniei, jucat în PES 2021. Partida va avea loc joi, 25 februarie, de la ora 21.00, și va fi transmisă în direct pe Facebook Echipa națională de fotbal a României și Echipa națională de e-fotbal a României, și pe YouTube FRF TV. La acest meci, România va fi reprezentată de doi jucători, Adrian Urmă și Andrei Poenaru, în timp ce pentru Germania vor evolua trei jucători, Mike Linden, Mehrab Esmailian, Pejam Zeinali. Linden și Esmailian sunt coechipieri cu Adrian Urmă în echipa de jucători profesioniști a lui Schalke 04. Partidele se vor disputa în următoarea ordine: meciul 1 - Urma vs Zeinali, meciul 2 - Poenaru vs Linden, meciul 3 (dublu) - Urma/Poenaru vs Linden/Esmailian. Duelurile din preliminariile eEURO 2021 se vor disputa în două etape, prima este programată în 29 martie, iar cea de-a doua în 26 aprilie. România face parte dintr-o grupă alături de Luxemburg, Slovacia, Ungaria, Liechtenstein și Gibraltar. Doar prima clasată se califică direct la turneul final, programat în iulie, la Londra. Echipele de pe locul secund vor avea șansa unui playoff pentru a merge totuși la eEURO.

 

CRISTINA NEAGU SUNĂ ADUNAREA ÎNAINTE DE TURNEUL PREOLIMPIC

Căpitanul naționalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat că prima reprezentativă are o șansă uriașă să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo și, în consecință, ea și colegele sale trebuie să fie foarte atente la turneul preolimpic din Muntenegru (19-21 martie). “Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclu olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm la JO și trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională”, a afirmat Neagu. Interul stânga crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor României, de la turneul preolimpic. “Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri, mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care noi îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la JO, vom încerca să facem totul cât mai bine. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla... Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Suntem puțini oameni din acest grup care am fost la o ediție de JO și de aceea cred că dorința este foarte mare. Sper ca în Muntenegru să fie toate lucrurile cum trebuie, să se alinieze totul, să avem și puțin noroc și să mergem la JO. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul”, a menționat ea. “Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională, timpul e scurt la lot, așa că fiecare trebuie să fie conștientă că munca de la echipa de club se va vedea la națională, în martie. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la 2 ediții, știu ce înseamnă să fii acolo... Ele ar trebui să-și dorească mai mult decât mine. Toată lumea trebuie să plece cu gândul că ne vom califica la JO”, a adăugat Cristina Neagu.

 

REFUZ CATEGORIC DE A PARTICIPA LA TURNEUL DE VOLEI PE PLAJĂ, DACĂ NU SUNT LĂSATE SĂ JOACE ÎN BIKINI

Karla Borger și Julia Sude, starurile germane ale voleiului pe plajă, au anunțat că vor boicota un turneu în Qatar, din cauza interdicției de a purta bikini pe teren, o măsură pe care organizatorii qatarieni afirmă că nu au solicitat-o, informează AFP. Qatarul va organiza, în luna martie, un turneu al Federației internaționale de volei pe plajă (FIVB), fiind pentru prima oară când micul stat din Golf va găzdui un turneu feminin de volei pe plajă, sub egida FIVB. În 2019, la Campionatele Mondiale de Atletism organizate la Doha, sportivele au fost autorizate să poarte bikini. Karla Borger și Julia Sude refuză să participe la competiția din Qatar, dacă nu sunt lăsate să joace în bikini, ținuta obișnuită. “Noi suntem aici pentru a ne face treaba, dar suntem împiedicate să ne purtăm ținuta de muncă”, a justificat Karla Borger, duminică seara, pentru postul public german de radio Deutschlandfunk. “Este singura țară și singurul turneu unde guvernul ne spune cum să ne facem treaba. Noi vom critica asta”, a adăugat Borger, vicecampioană mondială. Jucătoarele, vicecampioane mondiale, au fost invitate să poarte tricouri și pantaloni lungi, mai degrabă decât costume de baie, o decizie motivată, conform Federației internaționale, de “respectarea culturii și tradițiilor țării gazdă”. Însă Federația qatariană de volei pe plajă (QVA), organizatoarea turneului, a asigurat într-un comunicat că nu a făcut nicio solicitare în acest sens. “Noi ne dorim ca toate sportivele să fie binevenite și vom respecta codul stabilit de Federația internațională”, a precizat forul qatarian, comunicat preluat de Agerpres.

 

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU STAGIUL DE PREGĂTIRE DIN 23-27 FEBRUARIE

Echipa națională de handbal feminin a României efectuează, începând de marți până în 27 februarie, un stagiu de pregătire în vederea participării la turneul preolimpic din Muntenegru, în absența selecționerului Adrian Vasile, depistat pozitiv la coronavirus. De asemenea, de la această acțiune absentează și jucătoarele Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, toate depistate pozitiv la COVID-19. Lotul României pentru acțiunea din 23-27 februarie este format din următoarele 20 de jucătoare: Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Elena Șerban (Dunărea Brăila), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vîlcea) - portari, Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Eliza Buceschi (CS Rapid), Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București), Andra Moroianu (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Gabriela Perianu (CSM București), Crina Pintea (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Popa (CS Rapid), Laura Pristăvița (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud). Reprezentativa României va participa, între 19 și 21 martie, la turneul preolimpic din Muntenegru alături de Norvegia, echipa țării gazdă, și încă o selecționată din Asia. Primele două clasate la acest turneu își asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Lasă un comentariu