CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ MUREȘEANĂ DONEAZĂ ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ȘI MATERIALE SANITARE CĂTRE CENTRELE DE VACCINARE DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Primăria Târgu-Mureș a primit luni, 22.02.2021, de la Crucea Roșie, Română - filiala Mureș, o donație consistentă în folosul angajaților și beneficiarilor centrelor de vaccinare din oraș.

“Scopul nostru este să facem tot ce ține de noi, cât mai eficient, pentru ca viața cotidiană să revină la normal. Mulțumim Crucii Roșii pentru donație, cred că e nevoie de noi toți să putem atinge obiectivul cât mai repede, iar aceste echipamente de protecție și materiale sanitare, primite astăzi, întăresc sentimentul de siguranță” - a declarat viceprimarul Municipiului Târgu-Mureș, dl. Portik Vilmos.

La nivelul Municipiului Târgu-Mureș au fost aprobate cinci centre de vaccinare din care, în acest moment, în trei locații se desfășoară procesul de vaccinare: Centrul Cultural Mihai Eminescu, Sala de sport a Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu și Casa de Oaspeți a Primăriei de la Complexul de agrement Mureșul.

În aceste centre își desfășoară activitatea 20 de medici, 65 de asistente medicale și 15 persoane, ca personal auxiliar.

“După spitale, am considerat necesar să ajutăm și centrele de vaccinare cu materiale și echipament sanitar. E foarte important ca personalul care lucrează aici, dar și populația care vine la vaccinare, să fie în siguranță. Când e nevoie și avem posibilități, încercăm de fiecare dată să dăm o mână de ajutor” - a declarat directorul filialei Mureș, Maria-Magdalena Bercea.

Donația, în valoare totală de peste 15 mii de lei, conține 2.000 de măști 3 pliuri, 200 măști FFP3, 50 combinezoane, 20 viziere, 5 cutii de mănuși UF, câte 50 de litri de dezinfectant Ksept pentru mâini, respectiv pentru suprafețe.

Lasă un comentariu