LPF ȘI MTS S-AU UNIT PENTRU REDESCHIDEREA STADIOANELOR DIN ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, militează în această perioadă pentru redeschiderea stadioanelor. La aproape un an după ce toate arenele din România au fost închise pentru public, din cauza pandemiei de coronavirus, LPF anunță că are susținerea Ministerului Tineretului și Sportului pentru redeschiderea acestora. Totuși, aprobarea trebuie să vină de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Ministerul Sănătății, iar secretarul general al Ligii anunță că a trimis deja solicitări oficiale în acest sens. “Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuții cu domnii Arafat și Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU și Ministerul Sănătății. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigura protejarea sănătății oamenilor și, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor”, a scris Justin Ștefan, pe Facebook. Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că fanii sunt discriminați de autoritățile statului, având în vedere că spectacolele, cinematografele și restaurantele sunt deschise. “Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc și să asigure un tratament egal al sportului, în raport cu alte activități de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit și nu va permite nimănui ca sportul și fanii săi să nu fie respectați”, a mai spus Ștefan.

 

MARINA BABOI, CEA MAI RAPIDĂ ATLETĂ A ROMÂNIEI, SPECTACOL LA ISTANBUL!

Marina Baboi, cea mai rapidă atletă a României, s-a întors de la Balcaniada de la Istanbul cu medalia de argint. Sportivii români au venit acasă cu 12 medalii, dintre care două de aur. Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri a ieșit pe locul doi în proba de 60 metri, 7.40, în competiția la care au mai participat alte 17 țări. “Această medalie este foarte importantă, este prima pe care am câștigat-o în sală, la o competiție balcanică, și mă bucur foarte tare că am reușit să sparg gheața”, a spus Marina. Marina s-a bucurat ca un copil, pentru că a putut să călătorească, din nou, după atâtea luni de pauză, și să meargă la concursuri importante. “După tot ce a fost anul trecut în care nu am putut să ieșim nicăieri și competițiile au fost anulate, m-am bucurat foarte tare că am început din nou să călătorim și să luăm contact cu concursurile de afară”, a completat superba atletă. Medalia de la Balcaniadă va ajunge la fel ca și cele 185 câștigate până acum de atletă, în casa părinților ei de la Buzău, cei mai mari susținători ai Marinei. “Părinții mei sunt extrem de fericiți, normal că așteaptă să le duc medalia”, a mai spus Marina, care înainte de Istanbul, a zburat în Franța, unde a mers să alerge într-o companie selectă: “A fost un concurs la care au luat parte nume foarte mari, campionul mondial de la 100 de metri, campionul mondial de la 110 metri garduri, a fost un concurs foarte important și mă bucur că am reușit să vin pe locul trei”. România a cucerit 12 medalii la cea de-a 26 a ediție a Campionatului Balcanic de atletism în sală, pentru seniori, de la Istanbul. Alături de sportivi din alte 17 țări, delegația României a fost formată din 36 de sportivi, 18 băieți și 18 fete, care s-au întors acasă cu 2 medalii de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

 

UEFA, ANUNȚ OFICIAL DESPRE EURO 2020: AMÂNAREA ESTE EXCLUSĂ + SCENARIU OPTIMIST PENTRU FANI

EURO 2020 se va disputa în acest an, fiind exclusă o nouă amânare sau o anulare a turneului final, și este luată în calcul posibilitatea ca fanii străini să asiste la meciuri, a declarat pentru Reuters consilierul medical al UEFA pentru această competiție, elvețianul Daniel Koch. Turneul ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, însă pandemia de coronavirus a făcut ca el să fie reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. “Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste și scenarii pentru cel mai bun caz”, a afirmat Daniel Koch. Potrivit acestuia, forul fotbalistic european va lua o decizie în privința adecvării stadioanelor, după ce se va consulta cu cele 12 țări gazdă. El a adăugat că UEFA se gândește la posibilitatea prezenței unui număr sporit de fani, dacă situația o va permite. “Cred că va exista multă flexibilitate, cel puțin până la sfârșitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multă flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situația s-a îmbunătățit mult mai mult decât ne așteptam”, a spus Koch.

UEFA, despre suporterii de la EURO 2020

UEFA le-a cerut celor 12 țări gazdă, printre care este și România, să prezinte planurilor lor, pentru intrarea pe stadioane și alte probleme. Anul trecut, UEFA a menționat patru scenarii operaționale: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puțin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porțile închise. Întrebat câți spectatori ar putea primi stadioanele, Koch a răspuns: “Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă, unele țări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%”. Koch a indicat că UEFA analizează posibilitatea ca fanii să poată călători în diferite țări, ca să asiste la meciuri. “Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situația și care sunt cerințele diferitelor țări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă, până la urmă, nu călătoriile fac adevărata diferență. Desigur, fiecare țară a încercat să se protejeze, dar nu restricțiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus, prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor și distanțarea socială. Suntem însă optimiști”, a spus Koch. El a acceptat că multe vor depinde de abordarea guvernelor din fiecare țară. Koch s-a arătat optimist, datorită așteptatei scăderi a numărului cazurilor de Covid-19 în timpul verii, a campaniilor de vaccinare și a creșterii imunității naturale. “În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forța pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitați la cifre și la toate posibilitățile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste. Fiindcă există posibilitatea ca situația să fie la fel de bună ca în vara trecută. În acest moment aceasta este provocarea, să gândim în continuare pozitiv și să facem planuri pentru ce este mai bine, nu să cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai rele scenarii”, a spus elvețianul. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania). Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală.

 

NAȚIONALA DE HANDBAL MASCULIN SE REUNEȘTE PENTRU DUBLA CU KOSOVO, DIN PRELIMINARIILE CE2022!

Naționala de handbal masculin are programată reunirea, în 4 martie, la București, pentru dubla cu Kosovo, din preliminariile CE2022. Meciurile vor avea loc în 10 și 14 martie. România ocupă locul 2 în grupa 8 a preliminariilor CE2022, cu 2 puncte, după liderul Suedia, cu 4. Muntenegru are tot 2 puncte, iar Kosovo 0. Tricolorii au disputat deja două meciuri, 30-33 cu Suedia, respectiv 36-27 cu Muntenegru, iar în 10 și 14 martie vor întâlni Kosovo, cu prima partidă în deplasare. Cealaltă dublă, dintre Muntenegru și Suedia, va avea loc în 9 martie și 30 aprilie. În ultimele două meciuri ale grupei, România va juca în 28 aprilie, cu Suedia (la Sibiu), respectiv cu Muntenegru, în 2 mai (Podgorica). Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană Spania și finalista ultimei ediții Croația, sunt direct calificate la turneul final. Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obținute cu formațiile de pe primele două locuri din fiecare grupă. Partidele de calificare se vor desfășura între 4 noiembrie 2020 și 2 mai 2021. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

 

 

Lasă un comentariu