DE 1 ȘI 8 MARTIE, ELEVII POT OFERI FLORI ȘI MĂRȚIȘOARE!

Distribuie pe:

După reluarea cursurilor fizice în școli, un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății a interzis schimbul de obiecte personale, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor, de 1 și 8 Martie, însă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind “un simbol”, nu un “obiect personal”.

Potrivit HotNews.ro, Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărțisoare.

“Putem noi să vrem orice, dar nu putem să schimbăm acest obicei, altfel este ipocrizie. Nu o să ne apucăm să dăm vreun ordin de ministru sau notă în școli, nu vrem să fim ridicoli, dar avem o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale. Dacă facem, așa, un pic de analiză pe text, elevul nu ar avea voie nici să dea lucrarea de control profesorului, că poate fi considerat obiect personal!

Totuși, îndemn la precauție, la prudență, în special în situațiile în care se pot realiza aglomerări de elevi care să ofere mărțișoarele cadrelor didactice. Orice tip de interacțiune necesită prudență, inclusiv acest obicei. Obiectele persoanle intră sub incidența lucrurilor interzise de a fi schimbate, dar a considera o floare obiect personal sau un mărțișor care face parte din patrimonial cultural imaterial UNESCO... nu poate fi încadrat nici ca obiect personal, nici ca obiect de inventar.

Este o exagerare, iar Ministerul Educației nu susține exagerările. Pe de altă parte, dacă cineva își închipuie că printr-o directivă a unei autorități se poate împiedica oferirea unei flori, cred că e bine să meargă la cursuri de ancorare în realitate.

În concluzie, elevii vor putea oferi mărțișoare, dar cu prudență și cu respectarea normelor sanitare, în special evitarea busculadelor”, a spus ministrul Câmpeanu, conform sursei citate.

 

Lasă un comentariu