“NU-I LUMINĂ NICĂRII...”

Distribuie pe:

Am urmărit pretinsa “dezbatere” din Camera Deputaților, pe tema: “Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”, inițiată de grupul parlamentar al PSD, la care a fost invitat premierul României, Florin Cîțu. Dincolo de spurcarea reciprocă, de gâlceava și gălăgia retorică generalizate, de scuipăturile prin reciprocitate și demagogiile penibile ale demnitarilor, spectacolul parlamentar grotesc nu acoperă realitatea gravă: suntem la finele lunii februarie iar România nu are încă, oficial, buget. Administrațiile publice locale sunt blocate, proiectele de dezvoltare, procedurile privind achizițiile publice și investițiile nu pot fi angajate, fiecare zi de întârziere adâncește criza economică gravă în care țara se află oricum, din cauza pandemiei. Restul e doar sfadă, neputință și acuzații reciproce sordide între politicienii puterii și cei ai opoziției...

Dar, ce mai contează? Sfădiți-vă teatral prin Legislativ, ridicați la rang de soluție ocara, discordia discursivă, stuchiți-vă între ochi, învrăjbiți și mai mult țara în această prăbușire periculoasă!

Finalmente, parcurgem consecvent același original cerc vicios, de la un ciclu electoral la altul, neînvățând nimic din anterioarele greșeli, perpetuând cu încrâncenare și fără nicio îngăduință “lupta de clasă”, care pe care, până nu mai rămâne piatră pe piatră, în temeiul aceluiași slogan nerostit, dar dintotdeauna călăuzitor: vrăjmășia, dihonia, dezunirea, probabil “salvează” România!

Vorba cântecului: parcă “nu-i lumină nicării,/c-or murit tăți Oaminii”!

Lasă un comentariu