EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA NAȘTEREA MITROPOLITULUI BARTOLOMEU ANANIA

Distribuie pe:

Începând cu data de 8 martie 2021, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Aversul monedei redă imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, inscripția în arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominală „10 LEI", anul de emisiune „2021" și stema României, iar reversul prezintă portretul și numele Mitropolitului Bartolomeu Anania și anii între care a trăit acesta „1921-2011".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză și includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 450 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi folosit formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro.

Lasă un comentariu