ÎN JAPONIA, S-A ÎNFIINȚAT MINISTERUL SINGURĂTĂȚII ȘI IZOLĂRII...

Distribuie pe:

Potrivit Japan Times, citat de agenția News.ro, în luna octombrie 2020, în Japonia, s-au înregistrat 880 de sinucideri în rândul femeilor, o creștere de 70% față de octombrie 2019.

Cum sinuciderile au continuat și în lunile următoare, s-a decis înființarea Ministerului Singurătății și Izolării, care să se ocupe de sănătatea psihică a cetățenilor, afectată de pandemia cauzată de coronavirus. Premierul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei.

“Voi desfășura activități specifice pentru a preveni singurătatea și izolarea socială și pentru a proteja legăturile dintre oameni. Deja am discutat într-o conferință planurile pe care le am, de a organiza un forum de urgență, până la finalul lunii, la care vor fi invitați, pentru a discuta, cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea și izolarea. La aceeași întâlnire vor fi discutate și măsurile de sprijin.

În mod surprinzător, în timp ce sinuciderile în rândul bărbaților au scăzut ușor, în rândul femeilor au crescut.

Motivul este încă cercetat, însă prima cauză suspectată poate fi legată de muncă și economie, deoarece industriile cele mai afectate de criza economică, legată de Covid, sunt cele în care lucrează tinerele - turismul, comerțul cu amănuntul și domeniul alimentar.

Studiem varianta potrivit căreia criza declanșată de coronavirus a dus la un val de depresii și... rușine, un sentiment foarte răspândit și foarte grav, care ar fi putut determina multe femei să își ia viața”, a declarat ministrul desemnat să oprească sinuciderile. (L.P.)

 

Lasă un comentariu