DE LUNI, VA ÎNCEPE LICITAȚIA PENTRU SERVICIUL DE SALUBRITATE

Distribuie pe:

Soós Zoltán: Doresc să mai precizez, foarte pe scurt, că s-a aprobat caietul de sarcini pentru noua licitație pentru salubrizare, care va porni luni, și sperăm ca, în timp foarte scurt, să rezolvăm toate problemele legate de salubritate și, mai cu seamă, să avem o salubrizare bazată pe adunarea selectivă a gunoaielor, ceea ce încă nu s-a reușit să se realizeze la Târgu-Mureș.

URSUL LA PLIMBARE

Soós Zoltán: În baza mai multor întrebări, venite din partea populației, este vorba despre ursul din zona străzii Negoiului, care apare permanent în zonă, deranjează locuitorii. Am luat legătura cu Asociația Vânătorilor, care este responsabilă pe aria respectivă. Am inițiat deja relocarea ursului. Aste obligația lor să-l relocheze din acea zonă, pentru ca el să nu prezinte niciun pericol pentru populația orașului. 

PRELUNGIREA TERMENULUI DE DECLARAȚIE FISCALĂ, PE DATA DE 31 MARTIE 2021

Soós Zoltán: O altă hotărâre a Consiliului Local se referă la prelungirea declarațiilor fiscale, având în vedere că mulți cetățeni au solicitat aceste declarații fiscale, nu au avut timp suficient să le depună, așadar s-a prelungit termenul de depunere a lor până la data de 31 martie. Deja, peste 42.000 de persoane au depus aceste declarații fiscale în primele două luni. Asta înseamnă că avem cetățeni conștienți și dornici ca orașul nostru să intre în legalitate și să funcționeze, la fel ca în alte orașe. În cadrul acestei hotărâri, sunt exceptate de la plata taxei și alte categorii de persoane fizice: veteranii de război, văduvele lor, persoane cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate. Pentru cauzele nou apărute, scutirea se va acorda începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare.

 

Lasă un comentariu