MAI MULȚI MAGISTRAȚI - ELIBERAȚI DIN FUNCȚIE, CA URMARE A PENSIONĂRII

Distribuie pe:

Mai mulți magistrați au fost eliberați din funcție, ca urmare a pensionării de la 1 martie, prin decrete prezidențiale, semnate luni, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a următorilor magistrați, ca urmare a pensionării:

* Aurica Voinescu - judecător cu grad profesional de Curte de apel la Tribunalul Brașov;

* Alin Valentin Vișan - judecător cu grad profesional de Tribunal la Judecătoria Buftea, detașat la Consiliul Superior l Magistraturii;

* Marcela Doina Petricu-Iujă - judecător la Curtea de Apel Târgu-Mureș;

* Liliana Ciupercă - judecător cu grad profesional de Curte de apel la Tribunalul București;

* Sorinela-Alina Macavei - judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție;

* Ramona Loredana Ioțcovici - președintele Secției a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara;

* Flavius Cosmin Crâznic - procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

 

ESTE UN LUCRU DREPT INTERZICEREA CUMULULUI PENSIEI CU SALARIUL ÎN SISTEMUL PUBLIC

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că este drept ca în sistemul public pensia să nu poată fi cumulată cu salariul.

“Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om, cu atât mai mult dacă a fost polițist, de exemplu, în Polițiile locale vedem foarte mulți angajați care au fost polițiști și care s-au pensionat la 45, 46, 47 de ani, nu mai zic de alții numiți în diferite funcții. Mie nu mi se pare just. Consider corect ca, în momentul în care un om vrea să își reia activitatea, trebuie să trăiască din salariu, să nu i se plătească și pensia odată cu reluarea activității, evident în sectorul public. În sectorul privat oricine dorește să-și completeze veniturile cu activități în sectorul privat nu consider că este necesară introducerea niciunei restricții, dar în ceea ce privește angajările în sectorul public acesta este punctul nostru de vedere”, a declarat Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că un astfel de proiect va fi adoptat foarte repede de Parlament.

“De altfel, există proiecte de lege depuse de colegi de-ai mei și, de asemenea, și de USR (...) pe tema de aceasta de a nu permite cumulul salariului în sectorul public cu pensiile. Trebuie văzut proiectul de lege al Guvernului și dezbătut împreună cu proiectele de lege care sunt deja pe circuitul legislativ, să ajungem la cea mai corectă formă”, a precizat președintele PNL.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța săptămâna trecută că proiectul de interzicere a cumulării pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare în ședință de Guvern.

 

CIOLACU, DESPRE OFERIREA DE MĂRȚIȘOARE ȘI FLORI: E O TRADIȚIE FRUMOASĂ, CARE TREBUIE RESPECTATĂ

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va oferi flori și mărțișoare de 1 Martie, motivând că este o tradiție frumoasă, care trebuie respectată.

“Am început deja de dimineață să ofer mărțișoare și flori, de ieri chiar, cu soția mea, astăzi am dat la colegele din sediu și o să continuăm și la Parlament. E o tradiție care trebuie respectată, chiar o tradiție frumoasă”, a spus Ciolacu într-o conferință de presă la sediul central al PSD.

Întrebat ce părere are despre recomandarea ministrului Sănătății ca persoanele care le oferă să poarte mănuși, Ciolacu a spus: “Fiecare dintre noi ne dezinfectăm, avem la noi (dezinfectant - n.r.), cred că domnul Voiculescu are alte probleme de rezolvat”.

 

 

Lasă un comentariu