CUM A PREFAȚAT ADI VASILE DUELUL CU SCM RÂMNICU VÂLCEA DIN LIGA CAMPIONILOR

Distribuie pe:

Antrenorul formației de handbal feminin CSM București, Adrian Vasile, a declarat că dubla întâlnire cu SCM Râmnicu Vâlcea din optimile de finală ale Ligii Campionilor este foarte importantă pentru echipa sa în perspectiva apropierii fazei finale a competiției. „Meciul cu Vâlcea este foarte important, este un meci eliminatoriu, deja ne apropiem de faza finală a competiției în care începem să culegem roadele. Sezonul acesta se poate considera la dublu din punct de vedere al dorinței de a câștiga medalii, și de a avea un sezon bun la final. De mâine revenim toți la antrenament și ăsta nu poate fi decât un semn bun. Cred că spiritul de echipă s-a văzut foarte mult la CSM București în ultimii doi ani și asta mă bucură foarte mult, pentru că asta este forța unui grup. Pentru mine, faptul că în ultimele două sezoane am avut foarte multe meciuri cu încărcătură, cu eliberare de energie foarte puternică din partea grupului, contează foarte mult", a declarat antrenorul echipei bucureștene. Jucătoarea Crina Pintea a afirmat că niciuna dintre echipe nu este favorită în dubla întâlnire din Liga Campionilor. „Mă bucur ca au revenit colegele din carantină. Sunt sigură că a fost foarte greu, am simțit-o și eu pe pielea mea. O luăm ușor, azi a fost un antrenament, mâine tot așa, ne pregătim și ne dorim să ne facem treaba. Meciul ține 60 de minute, nu seamănă niciunul cu celălalt. Noi ne ducem acolo să ne batem, dar nimeni nu se gândește că suntem noi câștigătoare dinainte, pentru că ar fi o greșeală să facem asta. Vom vedea ce va fi la ora meciului, eu pot să spun că vom da tot ce avem mai bun pentru a câștiga, pentru că este foarte important pentru noi toate. Noi vrem să ne facem treaba și să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus", a declarat Crina Pintea. Echipa de handbal feminin a reînceput pregătirile în vederea disputării, în deplasare, a meciului cu SCM Râmnicu Vâlcea, din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, pe 6 martie, de la ora 17.00. Returul este programat la București, pe 13 martie, de la ora 17.00.

 

MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ VA GĂZDUI CUPA ROMÂNIEI ȘI FINALA CAMPIONATULUI NAȚIONAL INDIVIDUAL LA LUPTE

În perioada 5-7 martie, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș va avea loc turneul de calificare pentru Cupa României la lupte și finala Campionatului Național Individual la lupte, rezervat sportivilor cu vârsta sub 15 ani. Competiția, prima din calendarul intern al Federației Române de lupte, este organizată de cluburile CS Mureșul și BS Guarding, cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Mureș și sub egida forului național de specialitate. Vineri, 5 martie, este programată ședința tehnică, urmând ca sâmbătă dimineața, după controlul medical și cântarul oficial, să aibă loc întrecerile din fazele eliminatorii. Duminică, 7 martie, se vor desfășura recalificările, semifinalele și finalele tuturor categoriilor de greutate. Competiția de la Târgu-Mureș va cuprinde întreceri la toate secțiunile, respectiv lupte greco-romane, libere și feminine.

 

„VACCINAREA NU ESTE O CONDIȚIE OBLIGATORIE PENTRU PARTICIPAREA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO"

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu este o condiție obligatorie pentru sportivi pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Vaccinarea deocamdată nu este o condiție pentru participarea la Tokyo. După cum se știe, vaccinarea este un proces în curs de derulare. Nu este obligatoriu acest procedeu pentru a participa la Jocurile Olimpice. Iar lucrurile sunt extrem de clare din acest punct de vedere. Deocamdată sunt 59 de calificați la JO, sperăm ca în total să ajungem la 100-110 sportivi. Le așteptăm pe fetele de la handbal, dar și pe ceilalți de la scrimă, lupte, judo, tenis, gimnastică. Sunt federații care încă pot califica sportivi", a afirmat el. Întrebat câți dintre cei 59 de sportivi români calificați sunt deja vaccinați, Covaliu a răspuns: „Există o astfel de evidență. De acest lucru răspunde ofițerul de legătură COVID-19. Este un aspect care ne-a fost sugerat și impus de către Comitetul Internațional Olimpic. Procesul de vaccinare se face în funcție de programul sportivilor, de calendarul competițional, iar el decurge într-un mod planificat și foarte bine controlat". Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au oferit, luni, mărțișoare componentelor loturilor de tineret și juniori ale României în cadrul unui eveniment desfășurat la sala de lupte a Liceului Mircea Eliade din Capitală. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce inițial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

 

FCSB, DISTANȚĂ ISTORICĂ FAȚĂ DE RIVALA DINAMO!

Dinamo a fost umilită din nou de Viitorul, 0-5, de data asta la București, după ce în 2019 s-a înregistrat același scor, dar la Ovidiu, iar FCSB s-a impus la Botoșani cu 2-0. Astfel, distanța din clasament dintre cele două mari rivale a ajuns la 28 de puncte, după 25 de etape, în favoarea echipei lui Toni Petrea. FCSB este deja matematic în play-off, în timp ce Dinamo pare că va lupta din nou în play-out, motiv pentru statisticieni de a scoate de la naftalină istoria întâlnirilor directe. Așadar, FCSB are 28 de puncte peste Dinamo, numai că alb-roșii se pot consola cu gândul că tot ei dețin recordul all-time pe acest segment. Concret, în sezonul 1999-2000, când, de altfel, au luat și campionatul, „câinii" au defilat nu numai în campionat, dar aveau un avans de 29 de puncte față de rivali, după același număr de etape, susține specialistul Liviu Manolache. Gruparea din Șoseaua „Ștefan cel Mare" a avut și momente extraordinare, în care a reușit să-și surclaseze net rivala de-o viață. Dinamoviștii dețin recordul în ceea ce privește diferența de puncte, după 25 de jocuri, dar roș-albaștrii s-au aflat în mai multe situații de acest gen. Este limpede că rivalitatea dintre FCSB și Dinamo este una care nu se va opri aici, așa că rămâne de văzut dacă și când vom mai asista la noi borne istorice. 1999/00 - 29 de puncte pro Dinamo (antrenori Cornel Dinu, respectiv Victor Pițurcă). 2020/21 - 28 de puncte pro FCSB. 2013/14 - 21 de puncte pro FCSB. 2014/15 - 20 de puncte pro FCSB. 1997/98 - 19 puncte pro Steaua. 1955 - 19 puncte pro Dinamo - au fost transformate punctele în sistemul actual. 2012/13 - 18 puncte pro FCSB.

 

CÂND REVIN SUPORTERII PE STADIOANE?

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat, luni, la Sala Polivalentă din Capitală, că redeschiderea stadioanelor pentru suporteri va fi posibilă într-un anumit procent din capacitatea arenelor peste 2-3 luni, autoritățile luând în calcul și deciziile celorlalte state în această privință. „Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea ar putea să se întoarcă suporterii și mâine. Dacă vedem însă exemplele de afară, nu este încă deschis nimic și cumva trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă afară. Haideți să o luăm pas cu pas. Prima oară ne zbatem să trecem de la testele PCR la antigen, ca să ușurăm puțin bugetele structurilor sportive și federațiilor, și mai încolo, peste două-trei luni, să vedem cum va evolua pandemia, poate reușim într-un procent să readucem spectatorii înapoi. Cunoașteți foarte bine cum este fotbalul. La teatre nu o să se strângă niciodată spectatorii în primul rând și să țipe la actori. La fotbal este puțin diferit și cred că oamenii care lucrează și analizează astfel de comportamente știu foarte bine de ce au luat această decizie. Dacă noi am fi ultima țară din Europa care nu ar avea deschis, aș înțelege, dar trebuie să vedem ce se întâmplă și în Europa și să ne raportăm la ce se întâmplă acolo", a declarat Novak.

Eduard Novak: „Nu îmi doresc să construim săli sportive care să nu aibă sustenabilitate"

Referitor la bugetul ministerului din acest an, Novak s-a arătat mulțumit, afirmând că va fi împărțit federațiilor în funcție de performanță. „Avem un buget foarte bun pe execuție anul acesta. Am dezvoltat niște criterii de împărțire a bugetelor federației și sunt șase criterii foarte solide, de performanță, costul federației, pe care nimeni nu poate să le conteste și efectiv fiecare federație îmi doresc ca de anul acesta să intre într-un echilibru. Fiecare sport să simtă care este locul lui și dacă dorește să aibă un buget mai mare, să lucrez profesionist". Tot pe bază de performanța obținută la diferite discipline sportive vor fi construite și săli de sport, a mai spus ministrul Eduard Novak. „În ceea ce privește sălile, va fi un proiect național în care se va stabili care sunt sporturile prioritare și acolo trebuie să investim efectiv în infrastructură. Pentru că este foarte important ca toată infrastructura pe care o vom construi să aibă un obiectiv. Nu îmi doresc să construim săli sportive care să nu aibă sustenabilitate", a mai spus Novak, potrivit Agerpres.

Lasă un comentariu