OMUL, GREȘEALA ȘI… EXPLOZIA

Distribuie pe:

• „Este cineva acolo?" Aceasta este o întrebare fundamentală. Dacă Dumnezeu nu există, căutarea Lui nu are niciun sens. „Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă în El că există". În timp ce este imposibil „să dovedești" pe Dumnezeu într-un sens matematic, evidența Lui este foarte convingătoare. Să ne gândim puțin la existența Universului. A considera că este rezultatul unui „accident", ridică multe întrebări - și niciun răspuns. Același lucru este adevărat cu „teoria exploziei". De unde, de exemplu, vine materia?" Nici chiar o „explozie" nu poate face ceva din nimic. Ideea evoluției este foarte răspândită, dar tot la fel de slabă; cum poate „nimic" să evolueze în „ceva" și viața uimitor de complexă a pământului să se formeze singură?

***

•„Oamenii nu resping Biblia fiindcă găsesc greșeli în ea, ci fiindcă ea găsește greșeli în ei. Omul care o citește superficial va trăi superficial, iar un creștin superficial este cea mai patetică parodie a adevărului".

***

• „Fiul lui Dumnezeu a devenit fiul omului pentru ca fiii oamenilor să poată deveni fiii lui Dumnezeu".

John Blanchard (1787-1849), profesor, om politic, membru al Camerei Reprezentanților din SUA-Pennsylvania, unde a fost și profesor. A studiat dreptul și a început practica în Lewistown, Pennsylvania.

De reținut:

- „Omul nu este un accident; El este o făptură așa de «minunată» și înfricoșător creată de Dumnezeu, creatorul universului".

- „Dumnezeu este dincolo de înțelegerea noastră și avem nevoie de El ca să ni se reveleze pe Sine".

- „Presiunile și problemele vieții moderne îi conduc pe mulți oameni să caute fără odihnă înțelesul și scopul vieții. Căutăm și ne întrebăm cine este Dumnezeu? Dar ne punem întrebarea „cine suntem noi?" De ce existăm noi? De ce suntem aici? Are viața umană un înțeles, un scop?"

P.S. Djubran Gibran Kahlil (1883-1918), poet, filosof, prozator, eseist libanez: „ADEVĂRUL este lucrul cel mai bun care se poate spune. El stă ascuns sub spumă. Adevărul, uneori, mai supără pe unii oameni, dar cel care merge pe drumul cel drept nu rătăcește și cel care caută adevărul nu este orb. Este bine de știut că adevărul îți dă liniște. Marea are flux și reflux, luna apare pe jumătate sau întreagă, timpul are vară și iarnă. Cât despre adevăr, el nu se schimbă, nu dispare, nu se modifică. De ce încercați atunci să mutilați fața adevărului?"

 

Lasă un comentariu