MUNICIPALITATEA VA AVEA, DIN NOU, BAZIN OLIMPIC DE ÎNOT ȘI SE VOR TERMINA LUCRĂRILE LA PATINOARUL ACOPERIT

Distribuie pe:

La conferința de presă săptămânală, care s-a ținut joi, 4 martie a.c., primarul municipiului Târgu-Mureș, Soos Zoltan, a adus la cunoștința presei că se lucrează pentru a se reface piscina olimpică de la Week End. A fost un proiect pentru o clădire, cu vestiare, proiect care a fost pus pe rol, iar pe la sfârșitul verii se va construi clădirea de la balonul de la Week End. Au fost demontate toate utilitățile. Au fost tăiate 220 de robinete din inox, se lucrează la sistemul de iluminat, fiindcă și acesta a fost demontat, cât și la rețeaua de gaz- metan. Lucrările sunt în desfășurare și se speră ca balonul să fie dat în folosință la 1 mai a.c. Se lucrează la cabine, dușuri. „Legat de ursul nostru de pe strada Negoiului, se fac în continuare demersuri pentru a asigura cadrul legal în baza căruia să putem interveni pentru îndepărtarea exemplarelor de urși aflați în intravilanul localității Târgu-Mureș și, evident, să obținem o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea și relocarea lor. Am înțeles de la specialiști că relocarea unui urs nu este tocmai simplă, pentru că trebuie dus la minim 200 kilometri distanță, altfel sunt șanse mari să revină pe strada Negoiului, unde are, momentan, „domiciliul flotant". Pe Platoul Cornești și în pădurile de la periferia orașului sunt mai mulți, dar acesta s-a obișnuit cu ambianța urbană.

În legătură cu patinoarul artificial, primarul Soos Zoltan a precizat: „Am discutat și am convenit cu domnul Ministru Eduard Novak să renunțăm la dreptul de administrare al terenului de sub Patinoar pentru ca Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin CNI, să poată termina investiția, iar clădirea Patinoarului să fie finalizată. Vom solicita ca, după terminarea investiției, terenul și construcția aferentă să revină în patrimoniul Primăriei".  De asemenea, primarul a afirmat că există asigurări ferme din partea Ministerului Tineretului și Sportului că și Sala Polivalentă va reveni municipalității. Lucrările de la Patinoarul artificial au fost oprite în anul 2013 și sunt realizate în proporție de 70%. Fiind vorba de proprietatea clădirii și a terenului, patinoarul va reveni de asemenea municipalității.

Alt subiect abordat a fost în legătură cu curățenia zonelor verzi: „Faptul că am decis ca să păstrăm curățenia stradală în administrarea Primăriei este o decizie pe care nu o regret. Vom avea astfel un control asupra curățeniei orașului". Costurile campaniei de curățenie de primăvară se ridică la circa un milion de lei. Vor fi curățate spațiile verzi, malurile râului Mureș, Platoul Cornești, cartierele mari ale orașului. Sunt foarte multe deșeuri rezultate din construcții, depozitate ilegal. În următorii 4 ani vor fi instalate circa 1.000 de camere video pentru a ține sub control încălcările de lege.

Lasă un comentariu