JANDARMERIA: ORGANIZATORUL PROTESTULUI ÎMPOTRIVA VACCINĂRII OBLIGATORII, DESFĂȘURAT LA PALATUL PARLAMENTULUI, AMENDAT CU 7.000 DE LEI

Distribuie pe:

Organizatorul protestului împotriva vaccinării obligatorii care a avut loc, duminică, în fața Palatului Parlamentului, a fost amendat cu 7.000 de lei pentru neluarea măsurilor necesare limitării numărului de participanți la o sută de persoane și pentru că nu a asigurat respectarea celorlalte măsuri de protecție sanitară, potrivit unor precizări ale Jandarmeriei Capitalei transmise AGERPRES.

Manifestarea a fost organizată de Alianța Părinților, împreună cu alte patru asociații, respectiv Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate.

“Până în acest moment, organizatorul activității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile necesare, astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile HG 35 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, a menționat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Sute de manifestanți au venit, duminică după amiază, în Parcul Izvor, la o acțiune de protest față de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, ce a fost urmată de un marș în jurul Palatului Parlamentului. Unii dintre participanți nu au purtat mască de protecție, conform reglementărilor în vigoare.

 

 

Lasă un comentariu