ROMSILVA REGENEREAZĂ 151 DE HECTARE DE PĂDURE DIN JUDEȚUL MUREȘ!

Distribuie pe:

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară, informează reprezentanții Regiei.

Concomitent, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.439 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 132 hectare. Date fiind condițiile meteorologice favorabile, lucrările de regenerare a pădurilor au început deja în mai multe direcții silvice din cadrul Romsilva.

Printre județele cu cele mai mari suprafețe care vor fi regenerate, se numără și județul nostru, cu 151 de hectare. Codrii mureșeni ocupă aproximativ trei sferturi din suprafața județului.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va regenera, în cursul acestui an - în campaniile de primăvară și toamnă - 12.670 hectare, investiția pentru lucrările derulate la fondul forestier proprietatea publică a statului ridicându-se la aproape 200 de milioane de lei.

Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri din proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate, precizează conducerea Romsilva. (I.S.)

Lasă un comentariu