CSM BUCUREȘTI, VICTORIE FĂRĂ DREPT DE APEL ÎN FAȚA LUI SCM RM.VÂLCEA!

Distribuie pe:

Formația pregătită de Adi Vasile s-a impus, fără drept de apel, scor 33-24, împotriva celor de la SCM Rm. Vâlcea, în duelul românesc din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin Confruntarea dintre cele două echipe din România a pornit în echilibru, în prima repriză, iar scorul de la pauză arăta 13-12. Imediat după reluare, bucureștencele au pus stăpânire pe joc și nu le-au mai cedat teren adversarelor, care s-au văzut înfrânte la o diferență foarte mare de scor. Aleasă cea mai bună jucătoare din această partidă, Cristina Neagu a vorbit imediat după încheierea partidei și a dezvăluit că echipa sa și-a demonstrat valoarea în această seară și merită să fie prezentă în următoarea fază a competiției. Neagu le-a dat bătăi de cap adversarelor de la SCM Rm. Vâlcea, care nu au putut să o blocheze, aceasta izbutind să puncteze de 13 ori în poarta gazdelor. “Cred că am demonstrat care este diferența reală, în momentul de față, între CSM București și Vâlcea. Am jucat la superlativ, de la prima jucătoare la ultima. Ne-am pregătit foarte bine. M-am uitat pe tabelă, la un moment-dat, și am văzut trei goluri pentru noi, nu știam când și de unde! Încrederea noastră a crescut, iar Grubisici a apărat din nou senzațional. În atac totul a funcționat foarte bine. Le-am simțit foarte încrezătoare, de multe ori cred că Vâlcea a fost chiar un pic arogantă. Am venit la Vâlcea să câștigăm și-mi doresc să repetăm succesul și în retur. M-am uitat în sală și am văzut că s-au schimbat multe de când eu am jucat la Oltchim. Perioada Oltchim va rămâne în sufletul meu și cred că va rămâne și în istoria acestui club, drept cea mai bună perioadă pentru handbal. Am rămas prietenă cu mulți dintre fani, la Vâlcea, sunt oameni cunoscători de handbal, îmi pare foarte rău că nu am putut să jucăm cu spectatori aceste două meciuri. Am auzit că la Ljubljana a învins Krim cu 25-20. E o mare surpriză din punctul meu de vedere, dar nu cred că ȚSKA și-a spus ultimul cuvânt. Prin prisma rezultatelor de până acum, am prefera Krim Ljubljana, dar repet, trebuie să așteptăm să se joace returul. Și la noi la fel, nici noi nu suntem calificate!”, a spus Cristina Neagu, imediat după partida cu SCM Rm.Vălcea.

 

POLOISTELE MUREȘENE LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE POLO U19

În perioada 04-07.03.2021, s-a desfășurat, la București, Campionatul Național de polo feminin rezervat categoriei U19. Echipa CSM Târgu-Mureș a avut o prestație bună și a înregistrat două victorii și două înfrângeri. Iată și rezultate consemnate: CSM Târgu-Mureș - CSS1 București 15-5 (4-2)(3-0)(6-2)(2-1), Dinamo București - CSM Târgu-Mureș 16-6(5-0)(3-3)(2-1)(6-2), CSS1 București - CSM Târgu-Mureș 5-12 (0-2)(1-4)(1-4)(3-2), CSM Târgu-Mureș - Dinamo București 8-16 (0-6)(1-0)(2-4)(5-6). Top marcatoare pentru echipa noastră: Sucigan Brighitta - 15 goluri, Kovacs Adrienn - 10 goluri, Orza Adriana - 6 goluri, Csifo Adel - 5 goluri, Mărginean Coralia - 2 goluri, Mihaly Timea - 1 gol. Componența echipei CSM Târgu-Mureș: 1. Togănel Diana (P), 2. Orza Adriana, 3. Csifo Adel, 4. Mihaly Timea, 5. Sucigan Brighitta, 6. Kovacs Kriszta, 7. Beres Orsolya, 8. Nevodar Andreea, 9. Mărginean Coralia, 10. Kovacs Adrienn, 11. Sîvu Francesca, 12. Mureșan Beatrice, 13. Popoviciu Diana (P), 14. Măgerușan Raluca, 15. Jakab Viola. Antrenor - Ispir Cristian.

 

COSTURI DUBLE PENTRU ECHIPELE DIN LIGA 1, DACĂ SE VA IMPLEMENTA SISTEMUL VAR!

Sistemul VAR este cel mai dezbătut subiect, în acest moment, în fotbalul românesc, după ce greșelile de arbitraj au decis tot mai multe meciuri din Liga 1. Introducerea tehnologiei în fotbalul din România a întârziat să apară, din cauza unui conflict dintre FRF și LPF. Deși CCA este în subordinea Federației, oficialii de acolo vor ca pregatirea arbitrilor să fie asigurată și de către cei de la LPF, iar aceștia exclud această posibilitate. Marius Avram, VAR project manager al LPF, spune că și cheltuielile anuale pentru cluburile din Liga 1 se vor dubla dacă sistemul VAR va fi implementat, până la urmă, în România. Acesta spune că suma ar putea ajunge la 2.000.000 de euro, aproape dublu față de acum. “Le-am prezentat conducătorilor, ce vor cheltui în noul sezon cu VAR. La cei 1,2 milioane de euro, se adaugă alți 2 arbitri VAR, din cabina respectivă, care trebuie plătiți. Deci, ar fi încă 300.000 de euro. Se mai adaugă retribuția tehnicianului care este în camera VAR. Alte 300.000 de euro. Treptat, ajungem la 1,8 milioane - 2 milioane de euro”. Oficialii trebuie să înțeleagă că și pregătirea arbitrilor pentru VAR costă bani și să și-o asume. Deci, mai sunt niște bani în plus de alocat. Arbitrii trebuie să fie pregătiți tot timpul, iar costurile vor fi an de an. A fost unanimitate în rândul cluburilor când le-am prezentat situația în Adunarea Generală a LPF. Trebuie să înțelegem că acest VAR nu va elimina controversele. Unul preventiv - sunt multe camere și mulți fotbaliști se feresc de anumite gesturi, al doilea - se elimină greșelile flagrante. Asta e ideea, vor rămâne fazele gri. Scăpăm de suspiciuni, asta e tot ce contează.”, a declarat Marius Avram.

 

MEDICINISTELE, ÎNVINSE ȘI ÎN TURNEUL III AL DIVIZIEI A1 LA VOLEI

Echipa CSU Medicina Târgu-Mureș a pierdut ambele jocuri susținute în cadrul turneului de la Pitești, al treilea din returul sezonului regular al Diviziei A1 la volei fete. Mureșencele au cedat, sâmbătă, cu 0-3, în fața echipei gazdă Argeș Pitești, iar duminică au pierdut, cu același scor, în fața campioanei en-titre, Volei Alba Blaj. CSU Medicina rămâne pe ultimul loc în clasament, cu doar 6 puncte, în timp ce primele poziții sunt ocupate de CSM Târgoviște și Volei Alba Blaj, cu 48, respectiv 45 de puncte.

 

BÖLÖNI RISCĂ DEMITEREA

Panathinaikos, echipa antrenată de Ladislau Bölöni (67 de ani), a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa PAS Giannina, într-un meci din etapa a 25-a a campionatului Greciei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Milinceanu, în minutul 19. Panathinaikos a suferit patru înfrângeri și a înregistrat o remiză în ultimele 5 meciuri oficiale. Trei dintre eșecuri au fost împotriva aceleiași echipe, PAS Giannina. “În fiecare meci există motivația de a câștiga cele 3 puncte. Jucătorii au încercat în prima parte, dar, încă o dată, evenimentele ne-au copleșit. Ne facem griji pentru imaginea proastă lăsată în meci, dar și pentru absența lui Kourbelis și Veleth. Noi ne doream să fim în primele patru. Trebuie să marcăm goluri, să ne schimbăm imaginea și să obținem victorii”, a spus Bölöni, la final, potrivit Sport24.gr. Panathinaikos este pe locul șase în clasament, cu 42 de puncte, iar PAS Giannina este pe 8, cu 28 de puncte. Lider este Olympiacos, care are 61 de puncte. Ladislau Bölöni a fost numit pe banca lui Panathinaikos, pe 19 octombrie 2020, în locul spaniolului Dani Poyatos.

 

Lasă un comentariu