CRISTINA NEAGU ȘI SÂRBOAICA KRISTINA LISCEVIC, DE NEOPRIT

Distribuie pe:

Handbalistele Cristina Neagu (CSM București) și Kristina Liscevic (SCM Rm. Vâlcea) au primit premiul pentru “cea mai bună jucătoare”, respectiv “cea mai bună jucătoare străină” a ediției 2019-2020 a Ligii Naționale, informează, marți, site-ul oficial al Federației Române de Handbal. Cristina Neagu și Kristina Liscevic au primit premiul pentru “cea mai bună jucătoare”, respectiv “cea mai bună jucătoare străină” a ediției 2019-2020 a Ligii Naționale. “Federația Română de Handbal a stabilit jucătorii anului, în urma votului exprimat de antrenorii din Liga Florilor MOL. Pandemia de coronavirus a dat peste cap sportul, la nivel mondial, iar handbalul de la noi nu a făcut excepție. Chiar dacă, campionatul 2019-2020 nu s-a putut încheia pe teren, cele mai bune jucătoare care au evoluat în Liga Florilor MOL au fost răsplătite cu trofee acordate în urma voturilor antrenorilor tuturor echipelor din prima ligă. Astfel, căpitanul naționalei și inter stânga la CSM București, Cristina Neagu, a fost desemnată cea mai bună din Liga Florilor, iar Kristina Liscevic, de la SCM Rm. Vâlcea a primit cele mai multe voturi la categoria jucătoarelor străine care evoluează în România. Ambele au fost premiate de președintele FRH, Alexandru Dedu, și de Camelia Ene, CEO MOL România, în cadrul unui eveniment desfășurat într-o stație de servicii MOL”, se arată pe site-ul citat. Cristina Neagu le-a mulțumit antrenorilor pentru voturile acordate. “2020 a fost un an atipic, am jucat puține meciuri, dar când am jucat, am făcut-o bine. Le mulțumesc tuturor antrenorilor care m-au votat. Mama va fi foarte fericită pentru acest nou premiu, pentru că toate trofeele pe care le-am cucerit au rămas în casa părinților. Ei îmi păstrează, în camera în care am crescut, toate medaliile și cupele, au grijă de toate, le aranjează, la curăță”, a spus Neagu. La rândul ei, jucătoarea sârbă, Kristina Liscevic, s-a arătat bucuroasă că a obținut un asemenea premiu într-un campionat puternic al Europei. “Sunt fericită că am primit acest premiu, mai ales pentru că m-au votat antrenorii. Le mulțumesc tuturor și mă gândesc acum că am avut un an bun. Îmi place să joc în România, Liga Florilor este un campionat puternic, intens, mereu avem adversari care vor să ne învingă și avem întotdeauna meciuri grele”, a precizat ea.

 

CE SCRIU BBC ȘI SKY SPORTS DESPRE REVENIREA, CU GOL, A LUI GEORGE PUȘCAȘ

George Pușcaș (24 de ani) a bifat primul meci ca titular la Reading, marți, după o pauză de aproape patru luni, iar atacantul român a marcat unicul gol al meciului cu Blackburn, contând pentru etapa cu numărul 34 din liga a doua engleză, scor 1-0. Internaționalul român a înscris în minutul 24, când și-a păstrat calmul după o pasă decisivă a lui Lucas Joao și l-a învins pe portarul lui Blackburn cu un șut în forță. “George Pușcaș și-a marcat revenirea printre titularii lui Reading, cu unicul gol din victoria cu Blackburn Rovers. Atacantul român a primit timp și spațiu pentru a înscrie la mijlocul primei reprize, când Lucas Joao a dat dovadă de altruism. A fost suficient ca Reading să-și încheie seria de trei înfrângeri consecutive, pe teren propriu, și să își consolideze un loc în primele șase. Pușcaș a fost singura schimbare în echipa lui Reading, față de meciul de sâmbătă, iar          impactul său a fost aproape imediat”, a scris BBC. 3 goluri în 14 meciuri a strâns Pușcaș în acest sezon, la Reading. George Pușcaș a fost ținut departe de gazon, în ultimele luni, de o pubalgie. “Deși Blackburn a avut o posesie mai bună în prima repriză, Reading a reușit să treacă în avantaj, după golul frumos al lui George Pușcaș. Românul a mai încercat o execuție fantastică, de la mijlocul terenului, când Kaminski a fost surprins avansat, dar mingea a trecut puțin peste bară”, a notat și Sky Sports. Site-ul getreading.co.uk i-a acordat nota 8 lui George Pușcaș, cea mai mare a meciului, la fel și fundașului Richards. “A fost titularizat, pentru prima oară în ultimele patru luni. Înainte de a marca, a mai avut două ocazii - prima cu o lovitură de cap la începutul jocului, iar apoi cu un șut de la mijlocul terenului, când mingea a aterizat pe plasă. A arătat mult calm la faza golului”, a scris sursa citată. Revenirea românului a fost remarcată și de antrenorul lui Reading, Veljko Paunovic: “Sunt foarte fericit pentru George Pușcaș, care a muncit din greu pentru a reveni după accidentarea care l-a ținut mult timp departe de gazon. De asemenea, sunt foarte mulțumit că Lucas Joao a arătat mult altruism la faza golului, după un pressing avansat”. După această victorie, Reading a urcat pe locul 5 în Championship, cu 57 de puncte acumulate în 34 de etape. Lider este Norwich, cu 70 de puncte. În runda următoare, echipa lui Pușcaș primește vizita penultimei clasate Sheffield Wednesday.

 

DINAMO, RĂPUSĂ DE TATRAN PRESOV

Dinamo București a fost învinsă, în deplasare, de formația slovacă Tatran Presov, cu scorul de 32-27 (18-11), aseară, în ultimul său meci din Grupa B a EHF European League la handbal masculin. Dinamo, care nu mai avea șanse de calificare în optimile de finală ale competiției, a făcut o primă repriză slabă, fiind condusă, la pauză, la o diferență de șapte goluri, 18-11. Dinamo a jucat mai bine în partea secundă, a reușit să se apropie la două goluri, 22-24 (min. 48), dar nu a putut să facă mai multe, pierzând fără drept de apel, cu 27-32. Golurile echipei bucureștene au fost înscrise de Amine Bannour 11, Dragoș Hanțaru 4, Javier Humet Gaminde 4, Tudor Botea 1, Seyed Alireza Mousavi Ghalehmirz 3, Dan Andrei Savenco 1, Mihai Alexandru Asoltanei 1, Valentin Ghionea 1, Răzvan Gavriloaia 1. Portarul tunisian Makrem Missaoui a apărat 12 aruncări în acest meci. În celelalte meciuri din grupă, IFK Kristianstad a remizat acasă cu USAM Nîmes Gard, 30-30, iar Fuchse Berlin a dispus de Sporting Lisabona cu 29-19. Clasament final Grupa B - 1. Fuchse Berlin 14 puncte, 2. USAM Nîmes Gard 12, 3. IFK Kristianstad 11, 4. Sporting 10, 5. CS Dinamo 7, 6. Tatran Presov 6.

 

RONALDO, UN NOU RECORD IMPRESIONANT!

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a disputat al 600-lea meci de campionat din cariera sa, marți seara, contribuind cu un gol la victoria obținută, pe teren propriu, de Juventus Torino, cu scorul de 3-0, în fața formației Spezia, în cadrul etapei a 25-a din Serie A. Starul lusitan a ajuns astfel la 20 de goluri marcate de la debutul actualei ediții a primei ligi italiene de fotbal, consolidându-și poziția de lider al clasamentului golgheterilor, scrie Agerpres. Ronaldo, un nou record impresionant! Performanța pe care nu a mai atins-o niciun jucător în ultimele 12 sezoane. Cristiano Ronaldo este primul fotbalist care a reușit să înscrie cel puțin 20 de goluri în primele cinci campionate din Europa, în ultimele 12 sezoane, conform Reuters. “Bătrâna doamnă” a deschis scorul în repriza secundă a partidei de la Torino, prin Alvaro Morata (62), iar apoi și-a majorat avantajul prin Federico Chiesa (71), înainte ca Ronaldo să închidă tabela, în minutul 89. Fundașul român Radu Drăgușin a fost rezervă la Juventus, în acest joc, și a rămas pe bancă până la final. În urma acestui succes, campioana Juventus Torino a acumulat 49 de puncte, consolidându-și poziția a treia în clasament. Lider este Inter Milano, cu 56 puncte, urmată de AC Milan, cu 52 de puncte.

 

BĂ, EȘTI DIN ROMÂNIA”. AROGANȚA LUI DJOKOVIC, DEZVĂLUITĂ DE HĂNESCU

Victor Hănescu (39 de ani) s-a retras din activitate la finalul anului 2016, însă poate să depene foarte multe povești din tenisul mondial, cu vedetele sale. Una dintre acestea îl are protagonist pe liderul ATP, Novak Djokovic, în timp ce Nadal și Federer sunt adevărate modele. “Federer și Nadal mi s-au părut destul de prietenoși, sau cel puțin interesați: «Salut, bă, Hănescu, ești din România. Ce faci, cum ești?»“. Alții erau mai reticenți. Francezii nici nu se uitau la tine. Nu toți, dar erau mai aroganți așa. Djokovic, și el destul de arogant în felul lui: “Hai, mă, că eu sunt sus, tu ești aici”. Nu te bagă în seamă. Dar Federer și Nadal sunt foarte politicoși, amabili. M-am mai antrenat cu Federer, uneori, la turnee. Îl mai întrebam una-alta. Ei își pot alege partenerul de antrenament. De obicei, întreabă: “Băi, Hănescu, vrei să te antrenezi cu mine? Că tu servești tare!”. Nu ai timp acolo să vorbești foarte multe. E o pauză de câteva minute, apoi el se duce cu echipa lui.

Eu am simțit că ei au apreciat asta: “Ce echipă avem noi aici, ce forță, și joc cu băiatul care vine cu geamantanele și este singur”, a spus Victor Hănescu potrivit As.ro.

Victor Hănescu și-a deschis o academie de tenis

Victor Hănescu a ocupat, la un moment dat, locul 26 ATP, cea mai bună poziție din cariera sa. Fostul component al echipei de Cupa Davis a României și-a deschis o academie de tenis la București. “De la 5 ani începem, e zona de minitenis. Avem și clase de minitenis. Iar de acolo mergem treptat spre performanță. Copii mai mici de 10, 12 ani. Cel mai mare este Cezar Crețu, 20 de ani, acum pe locul 800 ATP”, a spus Hănescu. Victor Hănescu are un titlu la simplu și două la dublu.

Lasă un comentariu