ÎN 10 MARTIE, ÎNCEPE RECENSĂMÂNTUL DE PROBĂ

Distribuie pe:

Institutul Național de Statistică (INS) anunță că aproximativ 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost selectate pentru a participa, în luna martie 2021, la recensământul de probă, ca etapă de pregătire a recensământului populației și locuințelor, care va avea loc în semestrul întâi al anului viitor (2022).

Potrivit INS, recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința pe teritoriul României.

“În perioada 10 - 16 martie 2021, persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online, după preînregistrare, iar între 22 și 31 martie 2021 cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față.

Scopul recensământului populației și locuințelor de probă este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ. Informații privind eșantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, vor fi disponibile pe site-ul direcției terito-riale de statistică din fiecare județ și din municipiul București.

Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, INS efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese, atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodă-riei, disponibil la adresa https://rpl.insse.ro/ sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poștală, iar pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-și propriul chestionar prin linkul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare.

Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil, tip smartphone, tabletă, laptop sau PC.

Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel. De altfel, participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete, fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor, sunt obligatorii.

Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000 și 5.000 lei”, precizează INS. (L.P.)

Lasă un comentariu