ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ESTE PREMATUR ȘI NEREALIST SĂ CREDEM CĂ VOM SCĂPA DE PANDEMIE ANUL ACESTA!

Distribuie pe:

Un oficial de rang înalt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) avertizează că este “prematur” și “nerealist” să credem că pandemia s-ar putea stinge până la sfârșitul anului, informează dailymail.co.uk.

Dr. Michael Ryan, directorul programului de urgență al OMS, a atras atenția că, în întreaga lume, accentul trebuie pus pe menținerea la cote cât mai scăzute a transmiterii Covid-19. El a adăugat, însă, că vaccinarea poate contribui, cel puțin, la reducerea semnificativă a spitalizărilor și a deceselor.

“Dacă suntem deștepți, putem termina cu spitalizările, cu decesele și cu tragedia asociată acestei pandemii” până la sfârșitul anului, a spus Ryan, marți, într-o conferință de presă.

El a precizat că OMS are încredere în faptul că datele disponibile în acest moment arată că multe dintre vaccinurile autorizate se dovedesc a fi eficiente în reducerea răspândirii explozive a virusului.

“Dacă vaccinurile încep să aibă un impact nu numai asupra numărului deceselor și al spitalizărilor, ci și asupra dinamicii transmiterii și a riscului de contaminare, atunci cred că vom face pași înainte pentru ținerea sub control a acestei pandemii”, a spus Ryan.

Cu toate acestea, el a avertizat asupra pericolului “delăsării”, spunând că nimic nu este garantat într-o epidemie aflată în plină evoluție.

În cadrul aceleiași conferințe, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este “regretabil” faptul că persoane tinere și sănătoase din unele țări bogate sunt vaccinate împotriva coronavirusului înaintea lucrătorilor cu risc, din domeniul sănătății, din țări mai sărace.

 

Lasă un comentariu