DOUĂ TITLURI NAȚIONALE ȘI ALTE CINCI MEDALII PENTRU TINERII POPICARI MUREȘENI

Distribuie pe:

Arena de popice din Târgu-Mureș a găzduit, zilele trecute, finala Campionatelor Naționale de popice, rezervat sportivilor cu vârsta sub 18 ani (Under 18), fete și băieți, la două probe de concurs, individual clasic și perechi. Printre participanți s-au numărat și juniorii de la Cluburile CSM și Electromureș Romgaz Tg.-Mureș, care au cucerit nu mai puțin de 7 medalii, dintre care două de aur, trei de argint și două de bronz. La feminin, competiția a fost dominată de elevele antrenorului Orosz Istvan, care au câștigat ambele titluri naționale puse în joc, plus încă două locuri 2 și un loc 3. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Bordianu Roxana Andreea (CSM Tg.-Mureș), dublă campioană națională, câștigătoarea probelor la individual clasic (585 p.d.) și perechi, alături de colega ei de echipă Janosi Halmagyi Kriszta, care a mai urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la individual clasic, și ea cu un rezultat valoros (570 p.d), respectiv Szabo Julia Emese (Electromureș Romgaz Tg.-Mureș) locul 3 la individual clasic, cu 557 p.d. și locul 2 la perechi, împreună cu Budai Noemi. La masculin, tandemul Benke Zoltan-Ferencz Botond (CSM Târgu-Mureș) au câștigat locul 2 la proba de perechi, iar Benke Zoltan un loc 3 la individual clasic cu 539 p.d., sportivi antrenați de Seres Jozsef. Aceste rezultate confirmă faptul că tradiția popicelor mureșene va fi dusă mai departe, noua generație vine din urmă.

 

ROMÂNIA NU ȘI-A ÎNDEPLINIT OBIECTIVUL LA EUROPENELE DE ATLETISM

Delegația țării noastre se întoarce fără nicio medalie de la Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun, din Polonia. Dintre cei 15 atleți români care au evoluat la competiție, cele mai bune rezultate au fost obținute de către Daniela Stanciu, locul V în finala probei de săritură în înălțime, și Andreea Miklos, locul VI în finala de 400 metri. S-au mai calificat în finale, unde au terminat pe cea de-a 8-a poziție, ultima, Florentina Iușco și Gabriel Bitan, ambii la săritura în lungime.

 

IANIS HAGI, ÎNCORONAT REGE” DE SCOȚIENI!

Ianis Hagi se numără printre eroii lui Rangers, așa cum i-a numit presa scoțiană pe jucătorii care au adus primul titlu pe Ibrox Park după o așteptare de un deceniu. Cei de la The Scottish Sun au făcut portretul celor 27 de fotbaliști care au scris istorie alături de Steven Gerrard, iar mijlocașul român figurează la loc de cinste. Ianis Hagi a primit nota 7 pentru evoluțiile sale din acest sezon - a jucat în 27 de partide și a marcat 6 goluri în campionatul Scoției. “Vedeta din România a fost transferat definitiv în această vară după ce împrumutul lui s-a dovedit un real succes. El a fost regele assist-urilor pentru Rangers, dar a marcat și goluri cruciale, precum cele din victoriile cu Hibernian și St Johnstone. A strălucit atunci când a jucat în spatele atacanților”, au scris cei de la The Scottish Sun. Cel mai bun jucător a fost desemnat James Tavernier, care a primit 9, în timp ce portarul veteran Allan McGregor și atacantul Alfredo Morelos au fost notați cu 8.

 

REACȚIA PRESEI INTERNAȚIONALE LA DECIZIA UEFA DE A-I SUSPENDA PE SEBASTIAN COLȚESCU ȘI PIERRE WEBO

Presa internațională a reacționat în urma deciziei luată de UEFA de a-i sancționa pe Sebastian Colțescu și Pierre Webo. Jurnaliști din întreaga lume au tratat pe larg scandalul în care a fost implicat arbitrul român în vârstă de 43 de ani. Publicația turcă Star susține în continuare că arbitrul român “a folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG - Istanbul Bașakșehir”. “Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L'Equipe. “NU a fost rasism. A spus «negru» unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, a scris La Repubblica. “UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG - Istanbul. Arbitrii care au făcut presupusul comentariu rasist asupra lui Webo au fost pedepsiți pentru că nu s-au comportat corespunzător. Nu însă pentru rasism”, a scris și Marca. UEFA l-a suspendat pe arbitrul Sebastian Colțescu până la finalul sezonului, deși nu a fost găsit vinovat de rasism în urma incidentului din meciul din Liga Campionilor PSG - Istanbul Bașakșehir FK din data de 8 decembrie anul trecut. Olteanul a fost găsit vinovat pentru comportament inadecvat, acesta fiind suspendat din activitate până pe 30 iunie. Totodată, Colțescu va trebui să urmeze un program educațional. Arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de “ăla negru”. Cele două echipe au părăsit terenul acuzând remărci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

 

OMUL CARE ANUNȚĂ O NOUĂ HEGEMONIE A CSM-ULUI: NU VĂD CINE LE-AR PUTEA STA ÎN CALE”

După două sezoane în care CSM București a ratat titlul, Neagu & Co. par să nu mai aibă adversară în acest sezon. Echipa lui Adi Vasile are 11 victorii din 11 meciuri jucate în Liga Florilor la handbal feminin, iar Vâlcea nu mai pare a fi sperietoarea din ultimii ani. “Cu siguranță CSM va câștiga titlul, nu văd nicio echipă care să îi stea în cale. Noi ne dorim locul 2, ăsta va fi scopul nostru, pentru că ne gândim la o nouă participare în Champions League. Chiar dacă vom lua niște jucătoare în vară, nu ne vom putea bate cu CSM București, problema este mai complexă”, a dezvăluit Florin Verigeanu, pentru realitateasportiva.net. Acesta a precizat și de ce depind obiectivele clubului său în viitorul apropiat. “Să vedem bugetul pe care ne vom baza, pentru că nu ne putem bate cu Bucureștiul care își permite să aducă jucătoare pe salarii mari. Noi avem un buget limitat, să vedem dacă va fi măcar la fel ca sezonul ăsta. În aceste condiții, eu cred că rezultatele sunt peste nivelul finanțării de care am avut parte”, consideră șeful vâlcencelor.

 

UEFA CHAMPIONS LEAGUE, SCHIMBARE RADICALĂ DIN 2024!

Cea mai puternică competiție europeană este pe cale să își schimbe formatul începând cu anul 2024, iar noua față a UEFA Champions League se anunță a fi una și mai disputată decât este acum! Ziua de 20 aprilie ar putea reprezenta o adevărată revoluție în ceea ce privește întrecerea pentru cel mai important trofeu european al cluburilor. Noul format al UEFA Champions League ar urma să fie oficializat peste doar câteva săptămâni și va înlocui astfel sistemul clasic de grupe, format din patru echipe fiecare, cu unul format din 36 de echipe, care vor face parte dintr-o grupă unică.

Președintele Asociației Cluburilor Europene (ECA), Andrea Agnelli, care este și oficialul celor de la Juventus Torino, a vorbit despre implementarea noului format începând cu anul 2024 și are mare încredere că ziua de 20 aprilie va reprezenta schimbarea mult așteptată a UEFA Champions League. Agnelli a dezvăluit că ideea i-a aparținut fostului mare portar olandez, Edwin Van der Sar, actualul director executiv al lui Ajax Amsterdam. Din anul 2024, fiecare echipă ar juca 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiți, un mini-campionat care ar aduce mai multe îmbunătățiri, și aici vorbim despre o mai mare expunere mediatică și implicit o creștere a drepturilor TV. O decizie referitoare la această reformă poate fi luată doar de comitetul executiv al UEFA, unde Agnelli este de asemenea membru. Congresul UEFA, cu participarea tuturor federațiilor naționale, va avea loc pe 20 aprilie 2021.

 

Lasă un comentariu