SEMNE CĂ VIAȚA POATE REVENI LA NORMAL…

Distribuie pe:

După câteva zile de întârziere, săptămâna trecută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis primele îndrumări cu privire la tipurile de activități “privilegiate” pe care oamenii care au fost complet imunizați împotriva COVID-19 le pot desfășura în siguranță.

Ghidul, publicat luni, permite organizarea de mese festive în cadrul grupurilor complet vaccinate și susține, de asemenea, posibilitatea îmbrățișărilor și păstrarea unei distanțe fizice mai mici între membrii vaccinați și cei nevaccinați ai familiei - nu însă fără a lansa câtva avertismente în acest sens.

Noile recomandări ale CDC subliniază faptul că “vaccinarea completă” nu începe odată administrarea primei injecții.

Pentru persoanele care au primit vaccinuri cu două doze Moderna sau Pfizer, durează aproximativ două săptămâni, după a doua injecție, pentru a fi considerate “complet imunizate”, în timp ce pentru noul vaccin cu o singură doză Johnson & Johnson, protecția este considerată “completă” la două săptămâni după administrarea dozei unice, conform CDC.

Iată câteva avantaje de care se pot bucura persoanele complet vaccinate, potrivit ghidului recent dat publicității:

• Să locuiască împreună cu alte persoane complet vaccinate, fără să poarte mască și fără să păstreze distanța fizică.

• Să conviețuiască în aceeași gospodărie - fără măști sau distanțare - cu persoane nevaccinate care prezintă un risc scăzut de COVID-19 sever.

• Dacă interacționează cu persoane expuse la COVID-19, cei vaccinați nu trebuie să se testeze sau să intre în carantină, dacă sunt asimptomatice.

În afara acestor trei scenarii, CDC subliniază în continuare că persoanele vaccinate ar trebui să mențină măsurile de precauție care au devenit standard în ultimul an: “Asta înseamnă să purtați, în continuare, masca de protecție în spațiul public și să aveți grijă maximă atunci când vă aflați în preajma altor persoane care sunt expuse riscului de COVID sever. De asemenea, persoanele vaccinate ar trebui să fie testate dacă au simptome COVID-19”.

Un alt motiv de bucurie și un semn de normalitate constau în faptul că bunicii vaccinați își pot îmbrățișa, în siguranță, nepoții, fără să poarte măști: “Bunicii complet vaccinați se pot întâlni, la domiciliu, cu copiii și nepoții sănătoși, nevaccinați, fără a purta măști sau a păstra distanța fizică, însă doar cu condiția ca niciunul dintre membrii nevaccinați ai familiei să nu prezinte risc de COVID-19 sever”, se spune în ghid.

De asemenea, persoanele complet vaccinate pot organiza petreceri restrânse, acasă, cu prieteni, la rândul lor, imunizați: “Dacă sunteți complet vaccinat, prezentați un risc scăzut de contractare a bolii dacă invitați, la masă, în reședința dumneavoastră privată, alți prieteni imunizați” precizează CDC, recomandând, totuși, evitarea unor de întâlniri cu mulți participanți. (sursa și foto - businessinsider.com/cdc).

Lasă un comentariu