CELE ZECE “BINEFACERI” ALE PURTĂRII MĂȘTII

Distribuie pe:

Nădăjduiesc că nu o voi supăra pe dna Șoșoacă, exprimându-mi părerea despre purtarea măștii, la vedere.

În principiu, mă asociez atitudinii acestei doamne senator, față de abuzurile la care suntem supuși noi, românii, proști de buni și de toleranți. În privința măștii obligatorii, eu nu am de ce să mă plâng că o port. Dimpotrivă!

Având peste 75 de ani, sunt trecută bine de tinerețe, găsesc că masca pe care o port, din obligație și respect pentru lege, mă avantajează în cel puțin zece privințe.

1. Nu mi se mai văd toate ridurile adânci din colțurile ochilor (acelea numite “laba gâștii”) pe care elasticul măștii mi le taie în două.

2. Nu am de ce să mă mai rujez, nici să mă fardez.

3. Pot să-mi maschez grimasele la întâlnirea cu persoanele pe care nu le am la inimă (puține, ce-i drept). Ba chiar pot râde doar cu ochii și nu cu gura mare.

4. Dacă nu îmi scot mutra la aer și-mi mai pun și pălărie, aproape nimeni nu mă mai recunoaște; așa că, trecem unii pe lângă alții ca pe lângă gard.

5. Pot mânca ceapă și usturoi în fiecare zi (nu ca nemții și franțujii care le mănâncă numai în weekend).

6. Halena neplăcută a respirației de care suferă multe persoane este atenuată de mască, astfel că, se poate sta de vorbă fără grabă și stomac întors pe dos.

7. De când port mască, nimeni nu mă mai întreabă câți ani am; și, asta e bine!

8. Masca îmi permite să tușesc, să strănut fără să-i “scuip între ochi” pe cei cu care mă întâlnesc.

9. De când port mască, nu m-am mai programat la cosmetică (deci, economisesc ceva bănuți!)

10. Cel de-al zecelea mare avantaj al purtării măștii este prohibiția pupatului neigienic și a sărutului nesănătos; așa că, am și uitat ce-i aia.

Dacă va mai ține mult regula cu masca, nu-mi va părea rău pentru mine, ci pentru copilașii de grădiniță, pentru elevii obligați să poarte mască, inclusiv la orele de sport, pentru tinerele fete care nu-și pot expune vederii decât sprâncenele, nu și chipul tânăr, pentru femeile frumoase cărora li se taie respirația și li se ascunde frumusețea.

Și fiindcă am pomenit-o pe doamna senator Șoșoacă, îi dau dreptate când refuză masca, deoarece are un obraz frumos și o atitudine... fără mască.

PS. Aș mai adăuga un “avantaj” la cele de mai sus, și anume: dacă înainte nu prea ne dădeam “masca pe față”, azi suntem toți egali. Cu excepția celor care o poartă și pe cea veche (adică, cei cu două fețe).

 

Lasă un comentariu