GANE A IZBUCNIT, DUPĂ CE A AFLAT CĂ GUEYE S-A DOPAT CU COCAINĂ: “SĂ NU-L MAI VĂD!”

Distribuie pe:

După aflarea veștii, Jerry Gane, antrenorul principal al echipei Dinamo, a avut un discurs dur la adresa lui Gueye, spunând că nu-și dorește să-l mai vadă vreodată pe atacantul senegalez în vârstă de 30 de ani. “Am rămas mut, minute bune. Fix asta ne mai lipsea nouă, la Dinamo, în această perioadă. Nu era de ajuns ce probleme avem, cu ce ne confruntăm. Efectiv, am fost în transă până când m-a liniștit doctorul, fiindcă m-am gândit că o să pierdem meciul cu Steaua din Cupă! Doctorul mi-a spus că e un caz izolat și nu se pune problema să pierdem meciul, calificarea sau să avem de suferit noi, ca echipă. Dacă i-ar fi fost descoperite și alte substanțe dopante, în afară de cocaină, atunci da, poate s-ar fi extins ancheta și asupra restului lotului. În plus, au mai fost testați atunci alți doi jucători, Fabbrini și Steliano Filip și ei au fost în regulă”, a spus Gane, pentru GSP.ro. Ionel Gane ar putea să plece de la Dinamo, după ce formația din “Ștefan cel Mare” a ajuns la șase meciuri consecutive, fără victorie în Liga 1, și a coborât pe locul 13.

 

UEFA A LĂMURIT SITUAȚIA LUI COLȚESCU!

Arbitrul Sebastian Colțescu, acuzat că a folosit un termen rasist în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA, până la finalul sezonului, în timp ce Octavian Șovre, care a oficiat la aceeași partidă, a primit o mustrare. La o zi după decizia Comisiei de Control Etică și Disciplină (CEDB), UEFA a clarificat situația lui Colțescu. Suspendarea arbitrului este valabilă doar în competițiile UEFA, astfel că românul poate oficia în continuare în Liga 1. “Având în vedere cele de mai sus (n.r. - decizia CEDB), vă pot confirma că suspendarea se aplică doar în meciurile din competițiile UEFA”, se arată în răspunsul forului european. Astfel, Colțescu ar putea apărea din nou la meciurile din Liga 1. După scandalul de la Paris, arbitrul a luat o pauză de câteva săptămâni de la delegări, însă nu din cauza anchetei UEFA, ci din cauza faptului că nu își susținuse testele fizice.

 

CORNEL DINU A DAT DE PĂMÂNT CU MAGAYE GUEYE: DACĂ ÎL TESTAU CÂND A VENIT LA DINAMO, ERA DEPISTAT POZITIV LA ANTI-FOTBAL”

Dinamovistul Magaye Gueye a fost depistat pozitiv pentru cocaină, iar Cornel Dinu l-a criticat dur pe acesta. Legenda lui Dinamo nu înțelege de ce clubul său de suflet l-a mai păstrat pe Gueye și după pauza de iarnă: “Nu e nicio mirare această știre cu Magaye, care s-a dopat cu cocaină. De fapt, el trebuia testat de când a semnat cu Dinamo, de când a aterizat aici. Am convingerea că era depistat, în primul rând, pozitiv la anti-fotbal. A dat vreo două-trei goluri, dar și atunci a împins mingea în poartă. L-am urmărit în mai multe meciuri, am și scris despre asta. El pasează de șase-șapte ori pe meci, de la noi la noi. De unde au adus oamenii ăștia de la Dinamo glumele acestea anti-fotbal?”, a spus Cornel Dinu, pentru Fanatik.

 

OKAN BURUK: ÎN ȚARA MEA, ROMÂNII SUNT ȚIGANI”

După ce UEFA a anunțat pedepsele pentru derapajul lui Sebastian Colțescu și Octavian Șovre la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir FK, din 8 decembrie, a rămas totuși o reacție fără sancțiuni. Și anume, remarca lui Okan Buruk, care a spus că “în țara mea, toți românii sunt țigani”. Gică Popescu, care a fost coleg cu Okan Buruk la Galatasaray, nu știa de acea remarcă și a avut o reacție de milioane când i s-a spus. “Nu cred, nu, nu. Okan? Mda...”, a spus Popescu. Apoi l-a pufnit râsul, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club. Scandalul care a avut protagonistă o brigadă de arbitri români a avut loc pe 8 decembrie 2020. Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost absolvit de acuzații, după ce l-a identificat drept “ăla negru”, pe Pierre Webo. Ancheta forului european a stabilit că “expresiile românești «negrul ăla» și «ăla negru» nu au conotații peiorative sau negative” și “nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste”. În același raport, UEFA a lămurit și controversa apărută în urma înregistrării publicate în premieră de digisport.ro, în care se aude clar cum cineva de pe banca turcilor strigă spre brigada de arbitri români. “În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc «țigani»“, spune cineva de pe banca turcilor, identificat ulterior ca fiind Okan Buruk (47 de ani), antrenorul principal al formației din Istanbul. “Ești rasist”, a adăugat tehnicianul grupării din Turcia, în timpul discuțiilor aprinse de pe Parc des Princes. UEFA l-a absolvit și pe Okan Buruk, pe motiv că vorbele sale (care se disting foarte clar) reprezintă “o opinie sau o sugestie către arbitrul de rezervă, pentru că termenii folosiți de acesta puteau fi evitați. În consecință, nu se vor lua măsuri disciplinare împotriva domnului Buruk”, se arată în raportul întocmit de forul european.

 

REACȚIA PRESEI INTERNAȚIONALE, DUPĂ CE MAGAYE GUEYE A FOST DEPISTAT CU COCAINĂ

Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo, ar fi fost depistat cu cocaină la control anti-doping, efectuat după meciul cu FCSB, 1-0, disputat pe 10 februarie, în optimile Cupei României. Testul pozitiv al atacantului senegalez, născut în Franța, nu a rămas fără ecou în presa internațională, având în vedere atât gravitatea faptei, neobișnuită pentru sportivii profesioniști, cât și trecutul lui Magaye Gueye, care a jucat de-a lungul carierei la Strasbourg, Everton, Brest sau Adanaspor. Prestigioasa publicație din Franța, țara natală a atacantului, L'Equipe, a prezentat subiectul: “Magaye Gueye (Dinamo București), testat pozitiv la cocaină. Fostul jucător de la Strasbourg, acum la Dinamo sau Brest a fost depistat pozitiv cu cocaină”. De asemenea, site-ul din Turcia, unde Gueye a jucat la Adanaspor și Osmanlispor, Sporx, a relatat cazul atacantului: “Cocaina a fost depistată în sângele lui Magaye Gueye. Suspendarea pe care o va primi va fi stabilită după o serie suplimentară de investigații”. Subiectul a ajuns, la scurt timp, și în Italia, publicația Calciomercato notând: “Probleme pentru Magaye Gueye. Fostul atacant al lui Everton, acum la Dinamo București, a fost depistat pozitiv cu cocaină la testele făcute după meciul cu FCSB, din Cupa României, de pe 10 februarie”.

CE RISCĂ MAGAYE GUEYE DUPĂ CE A FOST DEPISTAT CU COCAINĂ

Conform Regulamentului Disciplinar din cadrul Federației Române de Fotbal, Magaye Gueye va fi suspendat doi ani dacă și a doua probă va releva faptul că a consumat cocaină, iar reprezentații jucătorului nu vor putea demonstra că substanța nu i-au îmbunătățit performanțele sportive. “Orice încălcare a: Capitolului II.1 (Prezența unei substanțe interzise, a metaboliților sau markerilor ei), Capitolul II.2 (Folosirea sau încercarea de folosire a unei substanțe interzise sau a unei metode interzise), Capitolul II.3 (Refuzul sau neproducerea, fără motiv întemeiat, a probei), Capitolul II.5 (contaminarea/ interpunerea/obstrucționarea prin încercarea de a obstrucționa oricare parte a controlului doping), Capitolul II.6 (Posesia de substanțe sau metode interzise) va fi sancționată cu suspendare pentru doi ani, la prima abatere, și suspendare pe viață, în caz de recidivă”, se arată în regulament. În această speță, clubul Dinamo nu riscă nicio penalizare, pentru că doar un singur jucător a fost depistat cu o substanță interzisă de regulamente.

 

CSO VOLUNTARI A CÂȘTIGAT PRIMUL TROFEU DIN ISTORIA CLUBULUI

CSO Voluntari a câștigat, în premieră, Cupa României la baschet masculin, după o finală de poveste cu CSM CSU Oradea cu 72-65 (0-16, 23-14, 27-18, 22-17). Jocul a avut loc la Cluj-Napoca. Ediția din acest an a Cupei României va rămâne, probabil, în istoria baschetului masculin. În primul rând, pentru faptul că CSO Voluntari a câștigat, în premieră, un trofeu. Apoi, pentru faptul că primul sfert s-a încheiat incredibil, cu 16-0! Fiind vorba și despre o finală, este greu de imaginat că o echipă nu poate să introducă mingea în coș, timp de 10 minute. Dar echipa antrenată de sârbul Sasa Ocokoljic a avut o revenire formidabilă, iar până la pauza mare revenise în joc: 23-30. CSO Voluntari a preluat controlul în sfertul trei și nu l-a mai cedat până la final. Anthony Hickey, cu 17 puncte, 2 recuperări, 10 pase decisive, Marcu Badiu, 20 p, 2 rec, 2 pd, și Vlad Moldoveanu, 19 p, 6 rec, 1 pd au fost cei mai buni jucători din tabăra ilfovenilor. Aaron Broussard a totalizat 14 puncte, Dragan Zekovic a adăugat 11 puncte, iar Tudor Fometescu a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. La finalul întâlnirii, Marcu Badiu a fost desemnat “Superbet Player of the Final”. Pentru CSM Oradea este greu de digerat încă un eșec în Cupa României. Echipa a pierdut toate cele șase finale de până acum. Ultimele patru au fost susținute în ultimii 4 ani.

 

 

Lasă un comentariu