NORME NOI PENTRU PROGRAMUL “ȘCOALA DUPĂ ȘCOALĂ”

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 234, din 8 martie 2021, a fost publicat Ordinul nr. 3.469/2021 pentru modificarea și completarea normelor metodologice de aplicare a programului-pilot “Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aprobate prin Ordinul ministrului Educației nr. 3.300/2021.

Potrivit modificărilor, inspectoratele școlare vor trebui informate cu privire la numărul de elevi eligibili și al grupelor constituite la nivelul unităților de învățământ care fac parte din lista celor care au optat pentru organizarea activităților remediale în cadrul programului național pilot de tip “Școala după școală”.

De asemenea, unitățile de învățământ vor actualiza lunar numărul grupelor și lista elevilor care participă la activitățile din luna următoare, prin cuprinderea și a altor elevi care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și pentru care se solicită includerea în program. Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor pot depune solicitările de cuprindere a elevilor în program, până la data de 25 a fiecărei luni.

Programul orar al activităților remediale va fi stabilit la nivelul unității de învățământ de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora.

Activitățile de învățare remedială, prestate de cadrele didactice, se remunerează cu suma de 100 lei brut pe oră, inclusiv contribuțiile angajatorului.

Modificările au intrat în vigoare în 8 martie 2021, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. (L.P.)

Lasă un comentariu