RÂSUL NE FACE INIMA PUTERNICĂ ȘI NE SCAPĂ DE DIABET

Distribuie pe:

Doctorul american Michael Miller, director al Centrului de Cardiologie Preventivă de la Universitatea din Maryland, citat de descopera.ro, susține că râsul este un medicament la îndemână și nu are niciun efect secundar, astfel că persoanele care râd mult au inima puternică, au un risc mai mic de diabet decât posacii și se îmbolnăvesc mai rar.

“În cadrul studiului, un grup de voluntari a urmărit două filme (o comedie și o dramă). Pe tot parcursul cercetării, le-a fost măsurat fluxul sangvin la nivelul brațului. Atunci când aceștia s-au uitat la comedie, fluxul sângelui prin vasele de la nivelul brațului a crescut cu 22%, în schimb, atunci când au vizionat drama, fluxul sangvin a încetinit cu 35%. Acest lucru sugerează că inima și-a făcut mai bine treaba atunci când voluntarii au râs, și s-au simțit bine decât atunci când au privit drama.

Nu numai râsul, ci și un simț al umorului dezvoltat ne protejează de bolile cardiovasculare și, în special, de infarct. Râsul, fie că vine natural, fie că este provocat, poate aduce beneficii importante persoanelor cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

În plus, 10 - 15 minute de râs ne ajută să ardem 50 de calorii, iar un singur minut de râs copios face ca inima să bată ca după zece minute de fitness, dar reduce și nivelul de zahăr din sânge.

Observând că unii studenți ai mei adorm pur și simplu, am început să spun glume în timpul orelor și am constatat că aceștia au început să aibă rezultate mai bune la examene, pentru că nu mai erau plictisiți și nu mai adormeau, ci râdeau la glumele mele.

Nu ai nevoie neapărat de un motiv, dar te poți antrena să râzi mai des și cu mai multă poftă. Fii fericit, vorbește fericit, comportă-te fericit, gândește fericit. Ignoră negativul, concentrează-te exclusiv asupra lucrurilor pozitive din viața ta și stai alături de oameni fericiți. Așa cum râsul este contagios, la fel este și văicăreala, de aceea trebuie să eviți persoanele negativiste, cât de mult posibil.

Atunci când vine cineva la mine și îmi spune că tocmai a suferit un episod cardiac mai puțin fericit, îl sfătuiesc să meargă acasă și să râdă până îi dau lacrimile.

Când râzi, eliberezi endorfine, care activează receptorii la nivelul vaselor sangvine pentru producerea oxidului nitric. Această substanță este cu adevărat miraculoasă, deoarece cauzează dilatarea vaselor de sânge, crește fluxul sangvin, reduce inflamația vasculară, promovează colesterolul bun și scade riscul de a dezvolta cheagurile de sânge”, explică expertul american. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu