“NU SUNT DE ACORD CU EXCEPȚII, ÎN SECTORUL PUBLIC, LA PROIECTUL PRIVIND INTERZICEREA CUMULULUI PENSIE-SALARIU”

Distribuie pe:

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că nu este de acord să fie introduse excepții, pentru anumite profesii, în proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensie-salariu în sistemul de stat.

“Am văzut proiectul, sunt câteva lucruri care trebuie modificate, dar arată foarte bine acel proiect și îl susțin foarte mult”, a spus Cîțu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă vor exista excepții în proiect pentru profesori și medici, premierul a răspuns: “Nu. În cadrul personalului angajat în sectorul public nu sunt de acord cu excepții și vom vedea dacă poate să fie o excepție, ceva special, dar nu sunt de acord cu excepțiile”.

El a afirmat că proiectul de act normativ va fi în transparență publică.

“Acest proiect, pe lângă interzicerea cumulului de pensii cu salarii, vine cu un lucru foarte important - la cerere poți să te pensionezi după vârsta de 65 de ani. Poți să mergi până la 70 de ani. (...) Eu zic că e un lucru foarte important și schimbă total paradigma pe care am văzut-o până acum în România și va încerca să rezolve o problemă pe termen lung, cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a declarat prim-ministrul.

Lasă un comentariu