COMPANIA AZOMUREȘ: “SIGURANȚA ESTE PRIORITATEA NOASTRĂ!”

Distribuie pe:

Compania Azomureș a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe, “Materialul informativ pentru situații de urgență”, elaborat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și destinat comunității locale. Lucrarea oferă informații detaliate privind activitatea derulată pe platforma Azomureș, cu accent special asupra riscurilor ce pot apărea într-o situație de urgență și măsurilor ce se impun a fi luate, de către cetățeni, în astfel de cazuri. Alături de oficialități locale, la conferință a participat secretarul de stat dr. Raed Arafat, șeful DSU.

“Siguranța este prioritatea noastră! (...) În ultimii ani, Azomureș a investit sume importante de bani, peste 250 de milioane de euro, în modernizarea instalațiilor de producție. Rezultatele sunt, în acest moment, evidente, iar monitorizările autorităților și cele independente arată o îmbunătățire semnificativă a impactului asupra mediului înconjurător, față de 2012. Investițiile ne-au asigurat, pe de altă parte, o mai mare fiabilitate în operarea echipamentelor și ne oferă un grad de siguranță ridicat. Sunt disponibile sisteme avansate de alertă, în caz de funcționare în afara parametrilor normali, ceea ce ne oferă confort în zona de producție (...).

Totuși, pentru că suntem o companie industrială din domeniul chimic, unele instalații funcționează la temperaturi și presiuni ridicate și manipulăm substanțe chimice necesare în procesul de fabricare a îngrășămintelor. La nivel teoretic, există riscul apariției unei situații de urgență, care poate afecta cetățenii din afara platformei. Accidentele sunt de natură complexă - în lume îngrășămintele sunt produse de peste 100 de ani, s-au tras învățăminte din accidentele anterioare (...). Apariția unui accident este puțin probabilă, de unu la milion. Deoarece consecințele acestuia pot afecta oamenii din jurul nostru, informațiile sunt oferite populației pentru a se cunoaște comportamentul în astfel de situații.

Înțelegem că este firesc să existe îngrijorare în rândul unor membri ai comunității locale, și este normal, nu toată lumea este familiarizată cu instalații industriale de acest gen. Astăzi, pe platformă, lucrează 2.500 de oameni care sunt responsabili, în primul rând, pentru ei și familiile lor, dar și pentru comunitatea în care trăiesc”, se arată în preambulul materialului informativ, semnat de echipa de conducere Azomureș: Harri Kiiski, director general; Aurel Botezan, director tehnic; Ovidiu Crăciun, director de producție; Steliana Petraș, director calitate-ssm-mediu; Mihaela Bodeanu, director resurse umane; Cătălina Ionescu, director logistică; Josh Zacharias, director comercial; Peter Liptak, director economic.

“Așa cum a subliniat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul secretar de stat dr. Raed Arafat, lansarea acestui material nu trebuie să producă îngrijorare în rândul populației, ci este un nou pas spre informarea publicului asupra unor potențiale riscuri, precum și răspunsul nostru, al locuitorilor, în cazuri de urgență.

Totodată, am lansat și o provocare reprezentanților companiei, aceea ca următoarea noastră întâlnire să fie printre târgumureșeni, într-un spațiu verde, pe care Azomureș l-ar putea amenaja în parteneriat cu municipalitatea”, precizează, la rândul său, prefectul județului, Mara Togănel, prezentă la manifestarea de joi.

Broșura va fi distribuită din 10 martie, în toate cutiile poștale din Târgu-Mureș, Sâncraiu de Mureș și Cristești. Este disponibilă pe site, în limbile română, maghiară și engleză: https://www.azomures.com/informatii-publice/ “Siguranța este prioritatea noastră! A angajaților, a instalațiilor și a comunității!” - reiterează conducerea companiei. (surse și foto - facebook.com/AzomuresOficial, facebook.com/maratoganel/)

Lasă un comentariu