COVID-19 “NU SE IA” DE PE PÂINE, LAPTE, CARNE, MIERE…

Distribuie pe:

Miercuri, 10 martie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții principalelor structuri patronale din domeniul alimentar, din România - Romalimenta, Rompan, Asociația Patronală Română din Industria Laptelui, Asociația Română a Cărnii  (ARC), “Berarii României” și Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare.

În comunicatul de presă dat, ieri, publicității, se arată că instituția respinge, cu fermitate, conținutul unui spot publicitar privind transmiterea noului coronavirus prin intermediul pâinii neambalate.

În context, au fost reiterate concluziile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), care precizează că nu există dovezi științifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, pește, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

 “ANPC și-a reafirmat poziția în legătură cu conținutul înșelător al spotului publicitar difuzat pe diverse posturi de televiziune. Mai exact, a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a COVID-19. Mai mult, prin intermediul acestui spot se solicită ANPC să reglementeze cadrul de comercializare a produselor de panificație neambalate. Precizăm că, în prezent, există în România cadrul legal referitor la comercializare pâinii și a produselor de panificație neambalate.

În consecință, ANPC își menține poziția, exprimată de altfel în toate comunicatele de presă transmise anterior, potrivit căreia alimentele neambalate, implicit pâinea neambalată, nu constituie un vector de răspândire și de transmitere a COVID-19”, se arată în documentul citat. (sursa și foto - anpc.ro)      

Lasă un comentariu