ELON MUSK: “OAMENII SUNT PERSONAJE ÎN JOCUL VIDEO AL EXTRATEREȘTRILOR”!

Distribuie pe:

Potrivit DiGi24, ideea că am trăi într-o simulare complexă a fost avansată de mai mulți cercetători și gânditori. Printre cei care susțin ipoteza unui univers artificial în care trăim se numără Elon Musk (șeful Tesla), filozoful suedez Nick Bostrom (Universitatea Oxford) și Rick Terrile (cercetător la NASA JPL).

Teoria a revenit în prim-plan când Musk a declarat că oamenii sunt personaje în jocul video al extratereștrilor (al unor civilizații mult mai avansate). Mai precis, tot ceea ce vedem în jurul nostru (animale, clădiri, plante) reprezintă o simulare pe computer cu grafică foarte bună.

Musk spune că tehnologia a avansat atât de repede în ultimii 40 de ani încât în viitor chiar și nouă, oamenilor, ne va fi dificil să facem diferența între realitatea fizică și realitatea virtuală, șansa ca noi să NU trăim într-o realitate virtuală fiind de... una la câteva miliarde.

Totuși, oameni de știință de la Oxford University, Hebrew University of Jerusalem și NRC Kurchatov Institute au desființat această teorie, într-o lucrare științifică.

Calculele prezentate sunt extrem de complexe și greu de înțeles de către persoanele obișnuite, însă, explicând pe înțelesul tuturor, ar fi imposibil ca cineva să construiască un simulator atât de complex, deoarece în interacțiunile cuantice necesare pentru a crea simularea respectivă complexitatea crește atât de repede încât aceasta nu mai poate fi controlată de computerele clasice sau de cele cuantice.

Adăugarea unei singure particule în simulare ar dubla dimensiunea sistemului (simulatorului) necesar pentru a o modela. Pentru doar câteva sute de particule ar fi necesar un computer mai mare decât Universul, potrivit celor doi autori ai lucrării, Zohar Ringel și Dmitry Kovrizhi, ceea ce nu este imposibil, dar este puțin probabil să existe.

Totodată, John D. Barrow, profesor de matematică la Universitatea Cambridge, a sugerat o nouă cale de verificare a adevărului despre Univers. El credea că o simulare imperfectă a realității ar avea, inevitabil, niște disfuncționalități observabile. (L.P.)

Lasă un comentariu